Logo demeierijboxtel.nl
Zeventien sportievelingen zijn bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel gestart aan een nieuwe reeks Start To Run.
Zeventien sportievelingen zijn bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel gestart aan een nieuwe reeks Start To Run. (Foto: )

Marvel start met nieuw seizoen

  Sport

Van de redactie

Zeventien sportievelingen zijn bij atletiekvereniging Marvel in Boxtel gestart aan een nieuwe reeks Start To Run, het programma voor (weer) beginnende trimmers en hardlopers. Start to Run biedt een prima gelegenheid om de conditie flink op te krikken. Deelnemers worden uiteindelijk -als zij dat willen- voorbereid op atletiekwedstrijden en -evenementen.

BOXTEL - Na een welkomstwoord van voorzitter Martin van der Broek liepen de starters afgelopen week de eerste rondjes op de atletiekbaan. De Start To Runners gaan tien weken lang aan de slag op zaterdagochtend. Als ze willen kunnen ze de doordeweekse 'huiswerktraining' ook gezamenlijk doen bij Marvel. Trainsters Greet van der Donk en Peggy van Son begeleiden de groep. Bijzonder is dit keer de deelname van vijf werknemers van Unilux. Dit Boxtelse bedrijf is een samenwerking met Marvel aangegaan. Zo is het bedrijf de nieuwe naamsponsor van de Unilux Sparrenbosloop op 27 oktober. Als alles goed gaat, zijn alle 'Start To Runners' dan zover dat ze prima kunnen meedoen aan dit sportieve herfstevenement.

Cross circuit

De Unilux Sparrenbosloop maakt dit jaar voor het eerst onderdeel uit van het Meierij Cross circuit 2019/2020. Het Meierij Cross circuit bestaat uit 4 wedstrijden te weten op 27 oktober de Unilux Sparrenbosloop, in december de Engelermeer veldloop, in januari de Lunettencross en in februari de Dommelcross. Bij deelname aan 3 van de 4 crossen kunnen ereprijzen behaald worden.
De Unilux Sparrenbosloop staat als eerste wedstrijd op de crosskalender genoteerd. Voor wie er wel oren naar heeft om mee te doen: de voorinschrijving is inmiddels geopend. zo laat de vereniging weten.

Mee trainen

De in 1964 opgerichte atletiekvereniging Marvel uit Boxtel telt nu ongeveer 300 leden. Uiteraard is de atletiekvereniging Marvel aangesloten bij de Atletiek Unie (AU). De vereniging beschikt sinds 2002 over een complete kunststofaccommodatie op het sportpark Den Wielakker in Boxtel op een steenworp afstand van de oude grasbaan waar de vereniging ruim 20 jaar haar onderkomen had. De trainingen vinden voornamelijk plaats op de atletiekbaan op sportpark Den Wielakker, maar ook in de zaal en in landgoed Sparrenrijk en in de Kampina wordt er getraind.

Wie kennis wil maken met Marvel mag vrijblijvend een maand gratis meetrainen.

www.avmarvel.nl

Meer berichten