Logo demeierijboxtel.nl
Foto:

Vlieg met me mee

  Historie

Hier staan ze nog aan de grond, de verschillende modelvliegtuigen op het terrein in Lennisheuvel. Maar het publiek wacht op het moment dat deze imposante toestellen het luchtruim kiezen, en de leden van Modelvliegtuigclub Boxtel hun kunsten vertonen. Een club met historie, want in 2013 vierde de vereniging haar vijftigjarig bestaan. In die jaren is veel veranderd. Niet langer laten vliegtuigen 'achtjes', spiraalvluchten en loopings zien, ook wordt met model-helicopters gevlogen. En is er aandacht voor het zweefvliegen.

BOXTEL - Met een lier wordt het vliegtuig omhoog getrokken, en moet dan – glijdend op de thermiek - zo lang mogelijk in de lucht blijven.

Een groot terrein aan de Mijlstraat in Lennisheuvel is al geruime tijd de thuisbasis van deze club. Deze foto roept vast bij veel mensen mooie herinneringen op, van vliegeniers tot kijkers. Welk verhaal hoort voor jou bij deze foto?

Kijk naar toen

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Vaak verrassend, soms ook opmerkelijk en altijd boeiend. Maar de mooiste zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen. En juist daar zijn wij naar op zoek! Was je erbij toen de fotograaf net afdrukte? Weet je wat er op dat moment gebeurde? Vertel het ons! 'Kijk naar toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Reageren kan via de website www.bhic.nl en ga naar Kijk naar toen. Of via kijknaartoen@bhic.nl.

Meer berichten