Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Eigen collectie

Op naar Tokyo Marathon

  Column

Het is bijna zover. Zondag 1 maart sta ik aan de start van de Tokyo Marathon. Het is inmiddels mijn vierde marathon met Run For KiKa, waarmee we zoveel mogelijk fondsen werven voor stichting kinderen kankervrij (KiKa).

Mijn actie begon in de zomer van 2017, toen ik besloot me in te schrijven voor de New York marathon van 2018. Ik wilde dit koppelen aan een goed doel. Eerlijk gezegd een beetje uit eigen belang. Ik wilde graag de marathon lopen maar deelname verloopt via een loting. 'Dan maar via een goed doel proberen', dacht ik.

Spannend was het wel. Ik moest 6.000 euro aan sponsorgeld ophalen. Maar wat bleek, het ging me best goed af. Zo goed, dat er al meteen een tweede marathon volgde, Berlijn 2018. Al snel werd het sportieve deel in mij overgenomen door het idee om zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa.

Door en tijdens de reizen is het mij duidelijk geworden waarom ik het allemaal doe. Ik heb zoveel ontroerende verhalen gehoord van mensen die de ziekte van dichtbij mee hebben gemaakt. Maar gelukkig ook zoveel goede verhalen gehoord over positieve ontwikkelingen in de genezing van kinderkanker.

Nog altijd haalt een op de vier kinderen met kanker het niet. De stichting wil de kans op genezing verhogen naar 95%. Dat is haalbaar, maar hiervoor is nog veel geld nodig voor onderzoek. Daarom wil ik daar graag een steentje aan bij dragen door een mooi bedrag op te halen.

Inmiddels is mijn sponsorteller de 30.000 euro gepasseerd en daar ben ik best trots op. Dit bedrag is bij elkaar gehaald middels donateurs, gerichte acties in de familie-, vrienden- en collegakring, eigen donaties en dankzij ondernemers.

Zo leggen statiegeldacties in diverse supermarkten inmiddels een flinke basis voor de jaarlijkse fondsenwerving, maar ook vele lokale ondernemers zijn verbonden via de Club van 26 Mile actie (dit is precies de afstand van een marathon). Hierbij verbind ik 26 ondernemers met diverse sponsorpakketten aan mijn actie. Dat liep vorig jaar erg succesvol, ondanks dat er zeker leermomenten waren. Ook dit jaar sluiten de meeste ondernemers weer aan en zijn er ook nieuwe sponsoren toegetreden. Helemaal geweldig en ontzettend interessant om hier zo mee bezig te zijn.
Over deze actie zal ik in een volgend schrijven wat meer vertellen.

De marathon van Tokyo schijnt een hele andere ervaring te zijn dan de andere wedstrijden die ik gelopen heb. Bijna gooide een hamstringblessure nog roet in het eten. Gelukkig bleek het een lichte blessure te zijn die na vier weken alternatief trainen, gerichte oefeningen van twee fysiotherapeuten en de sportmassages van Massagepraktijk Steur, gelukkig weer geheeld is.

Ik ben er klaar voor en ga vooral genieten. Het tempo zal wat lager liggen dan gewoonlijk omdat acht weken later de marathon van Londen alweer wacht. Met de blessure in het achterhoofd, leek het mij verstandig de Tokyo marathon maar als langste trainings(tempo)loop voor Londen te beschouwen. Dan is mijn marathonervaring en het kennen van je eigen lichaam toch wel een voordeel.

Hoe het mij is vergaan in Japan, lezen jullie binnenkort.

Wie mij wil volgen zoekt op Facebook naar: PatrickrentvoorKiKa.

Meer berichten