Logo demeierijboxtel.nl
De bolle akkers rond het Groot Duijfhuis in Liempde zijn een bijzonder fenomeen. Een gids vertelt er zondag alles over tijdens een educatieve wandeling.
De bolle akkers rond het Groot Duijfhuis in Liempde zijn een bijzonder fenomeen. Een gids vertelt er zondag alles over tijdens een educatieve wandeling. (Foto: Huub Smeding)

Bolle akkers rond het Groot Duijfhuis in Liempde

Iedere laatste zondag van de maand is het Groot Duijfhuis in Liempde geopend voor publiek. De vrijwilligers van Brabants Landschap openen zondag 29 mei de deuren weer. In samenwerking met SPPiLL wordt deze keer een mooie wandeling over bolle akkers georganiseerd. 

In de voormalige stal van het Groot Duijfhuis heeft Brabants Landschap een infopunt ingericht om van daar uit de natuur in het Dommeldal te verkennen. Hier is informatie te vinden over de flora en fauna en over de vorige bewoners van de boerderij. Buiten kunnen bezoekers genieten van het oude landschap dat nog bewaard is gebleven. 

Op 29 mei start om 10.00 uur een wandeling met gids door het Dommeldal. Deze neemt de wandelaars mee naar de mooiste plekjes waar in de loop van vele eeuwen bolle akkers zijn ontstaan. Deze bijzondere akkers hebben cultuurhistorische én natuurlijke waarde. De planten en de dieren die hier wonen worden nader bekeken en ook de cultuurhistorie komt aan bod. 

Het Groot Duijfhuis aan de Hoevedreef 2 is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Om 10.00 uur start de wandeling. Deelnemers kunnen zich hiervoor aanmelden via info@sppill.nl. Deelname aan de wandeling kost 5 euro. Het bedrag is alleen contant te betalen voor aanvang.

Meer berichten