Met textiel worden de landschappen die het kunstenaarsechtpaar heeft doorkruist, vorm gegeven. (Foto: MuBo).
Met textiel worden de landschappen die het kunstenaarsechtpaar heeft doorkruist, vorm gegeven. (Foto: MuBo). Foto: Eigen collectie

Kunstenaarsechtpaar geeft excursie langs eigen werk

Algemeen

De expositie ‘Pelgrimage’ van het kunstenaarsechtpaar Annelies van Rijn en Stephan van den Thillart is in Museum Boxtel nog te zien tot en met 7 november. Een expositie met kunstwerken gebaseerd op indrukken die zij hebben opgedaan tijdens hun voettocht van 7.000 km. van Nederland naar Zuid-Europa en terug. Beide kunstenaars verzorgen met ingang van 3 oktober elke zondag van 14.00 tot 15.00 uur rondleiding door hun eigen expositie. Deze is inbegrepen bij de entreeprijs voor het bezoeken van de expositie.

Annelies en Stephan wandelden een jaar lang door de natuur met rugzakken, tentje, een wandelkar en de hond Dora. De ontmoetingen met en de hartelijkheid en behulpzaamheid van de mensen heeft het mensbeeld dat zij hadden flink bijgesteld. De opgedane indrukken zijn verwerkt in een tentoonstelling. De kunstwerken het ‘Icoon van samenzijn’ en ‘Samen op pad’ symboliseren hun samenzijn. Daarnaast zijn er textielvormen te zien, gebaseerd op patronen in het landschap en sculpturen als symbool van de voettocht. 

Tijdens de rondleiding vertellen de twee over hun wonderlijke ontmoetingen. Ook hoe het is om weg te zijn uit de mallemolen van alledag en hoe je leert om met de dag te leven. Hoe je vertrouwen krijgt dat er in moeilijke momenten altijd een oplossing komt.

Aanmelden voor de activiteit is gewenst in verband met het maximaal aantal van twaalf deelnemers. Entree voor de expositie is 4 euro (gratis met museumkaart). De rondleiding start om 14.00 uur. MuBo is open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

!
Afbeelding
Transitie Boxtel geeft tips: van koud douchen krijg je een kick 17 jul, 09:00
Afbeelding
Beleef Boxtel tijdens zomeravondrondleidingen met gids 16 jul, 09:00
Afbeelding
Blaasmuziek in bruisend centrum 15 jul, 09:00
Afbeelding
Fanfare Sint-Willibrordus sluit seizoen af met concert 14 jul, 09:00
Afbeelding
Twan Tiebosch: ‘Buiten maken we het verschil’ 13 jul, 09:00
Afbeelding
Fijneman naar Boxtel voor MGD 12 jul, 09:00
Afbeelding
Boxtel loopt weer uit voor de Bazaar 11 jul, 17:00
Afbeelding
Concerten Onbeperkt On Stage wederom daverend succes 11 jul, 16:23