Olivier Hoppenbrouwer (vooraan) met Siem van den Langenberg wonnen hun wedstrijden zaterdag tijdens de eerste competitiedag. (Foto: eigen collectie).
Olivier Hoppenbrouwer (vooraan) met Siem van den Langenberg wonnen hun wedstrijden zaterdag tijdens de eerste competitiedag. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Fenomenale start voor jeugdteam BC ‘80 Blusco

Algemeen

Badmintonclub BC ‘80 uit Boxel is in 2018 gestart met een jeugdafdeling. Deze is de afgelopen jaren enorm gegroeid door de inzet van trainers en begeleiders. Dit seizoen wilde de club voor eerst gaan deelnemen aan de competitie bij de Bossche Badminton Federatie.

Team 1 bestaat uit vijf enthousiaste jeugdspelers genaamd; Jasper Verheule, Thijm van de Ven, Olivier Hoppenbrouwers, Siem van den Langenberg en Adam Brojek. 

Zaterdag speelden zij hun eerste wedstrijd tegen BV De Klapper in Schaijk. Voor aanvang waren de spelers lichtelijk gespannen, maar ze hadden er ook veel zin in. De spelers wisten niet wat hen te wachten stond en gingen er vol in. Dit resulteerde in het winnen van alle enkels, waardoor ze al vroeg in de wedstrijd een flinke voorsprong hadden gekregen. Ook bij de dubbels werd de ene na de andere set gewonnen. Thijm en Adam speelden een spannende dubbelwedstrijd, waar de tegenstanders aan elkaar gewaagd waren. De punten liepen steeds gelijk op. De jongens verloren uiteindelijk beide sets nipt met 21-18 en 21-19. Ondanks dat, heeft het team de wedstrijd gewonnen met een score van 14-2. Wat een goed begin van het competitieseizoen. 

Lijkt badminton jou ook leuk? De jeugd (8-18 jaar) traint elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in sporthal De Dommel bij het Baanderherencollege in Boxtel.

!
Afbeelding
Transitie Boxtel geeft tips: van koud douchen krijg je een kick 17 jul, 09:00
Afbeelding
Beleef Boxtel tijdens zomeravondrondleidingen met gids 16 jul, 09:00
Afbeelding
Blaasmuziek in bruisend centrum 15 jul, 09:00
Afbeelding
Fanfare Sint-Willibrordus sluit seizoen af met concert 14 jul, 09:00
Afbeelding
Twan Tiebosch: ‘Buiten maken we het verschil’ 13 jul, 09:00
Afbeelding
Fijneman naar Boxtel voor MGD 12 jul, 09:00
Afbeelding
Boxtel loopt weer uit voor de Bazaar 11 jul, 17:00
Afbeelding
Concerten Onbeperkt On Stage wederom daverend succes 11 jul, 16:23