De Open Liempdsen Herd Jeu de Boules-kampioenschappen 2021 worden een gezellige boule. Foto Wendy van Lijssel
De Open Liempdsen Herd Jeu de Boules-kampioenschappen 2021 worden een gezellige boule. Foto Wendy van Lijssel Foto: Wendy van Lijssel

Gezellige boule in le Foyer du Liempde

Algemeen

Na twee eerdere succesvolle edities kan een derde natuurlijk niet uitblijven. Zondag 3 oktober trekken maar liefst 80 duo’s sportief ten strijde tijdens de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules-kampioenschappen 2021. Vanaf 10.00 uur ’s morgens wordt het een gezellige ‘boule’ voor en achter het huis van Den Liempdsen Herd die voor de gelegenheid omgedoopt is tot le Foyer du Liempde. De toegang is gratis en iedereen is welkom het met een Frans sausje overgoten spektakel mee te beleven.

De grote wisselbokaal beschikbaar gesteld door Arno van Son die ook het gehele wedstrijdplanning en uitslagen administratie heeft geautomatiseerd en drie speciaal door plaatselijk klompenmaker Ad Traa vervaardigde en geschonken ‘houten schoenen’ in verschillende maten staan al glimmend klaar voor de toekomstige eigenaars. Het is waar 160 jeu de boulers oftewel 80 duo’s hun stinkende best voor gaan doen om in het bezit te krijgen tijdens de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules-Kampioenschappen 2021. Een spektakel dat in 2018 op initiatief van SPPILL/ D’n Liempdsen Herd het levenslicht zag. Het idee was om te kijken of daarmee enige reuring veroorzaakt kon worden en zo ja om er dan een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Om het goed van de grond te krijgen namen zij contact op met beugelclub De Klöskes waar óók een aantal ‘jeu de boulers’ actief zijn. Tossy de Man, Mari van der Velden namens SPPILL/ D’n Herd en boulers Frans van den Biggelaar en Harrie Raaimakers van ‘De Klöskes’ namen daarop het organisatieroer in handen. De doelstelling werd van meet af aan méér dan gehaald. “Het 1e jaar waren er 60 duo’s en de 2e editie al 80. Dat is gelijk ook het maximale wat we kwijt kunnen. Oproepen voor deelname hebben we niet meer hoeven doen. Het zit direct vol”, aldus woordvoerders Mari, Harrie en Frans. Zo ook de komende editie. Hoewel dit stukje leesvoer dus geen oproep is voor deelname, is het wél een uitnodiging om op genoemde dag niet langs maar áán te komen om de gezellige ‘boule’ mee te gaan beleven. Volgens genoemde heren is het dat namelijk zowel voor de duo’s die een balletje gaan gooien en/of publiek dat komt kijken naar de verrichtingen of zich vooral onder willen dompelen in de Franse sferen waarmee het kampioenschap overgoten wordt. Alles speelt zich af voor en achter het huis van D’n Liempdsen Herd. “De weg voor D’n Herd wordt afgesloten en voor de gelegenheid worden er 20 jeu de boule banen aangelegd. Alle deelnemers spelen sowieso drie wedstrijden in een poule. Vanaf 16.00 uur worden de kruisfinales gespeeld en volgt natuurlijk de feestelijke prijsuitreiking. Waar een kleine dorpsgemeenschap groot in is laat Liempde ook in deze zien. Het evenement kan slechts op de kaart worden gezet met medewerking van plaatselijke verenigingen, de horeca en het bedrijfsleven.

!
Afbeelding
Transitie Boxtel geeft tips: van koud douchen krijg je een kick 17 jul, 09:00
Afbeelding
Beleef Boxtel tijdens zomeravondrondleidingen met gids 16 jul, 09:00
Afbeelding
Blaasmuziek in bruisend centrum 15 jul, 09:00
Afbeelding
Fanfare Sint-Willibrordus sluit seizoen af met concert 14 jul, 09:00
Afbeelding
Twan Tiebosch: ‘Buiten maken we het verschil’ 13 jul, 09:00
Afbeelding
Fijneman naar Boxtel voor MGD 12 jul, 09:00
Afbeelding
Boxtel loopt weer uit voor de Bazaar 11 jul, 17:00
Afbeelding
Concerten Onbeperkt On Stage wederom daverend succes 11 jul, 16:23