Samen op zoek naar diertjes in het water en de bodem bij de Herenboeren van het Wilhelminapark in Boxtel. Zaterdag 2 oktober kunnen kinderen hieraan meedoen. (Foto: eigen collectie).
Samen op zoek naar diertjes in het water en de bodem bij de Herenboeren van het Wilhelminapark in Boxtel. Zaterdag 2 oktober kunnen kinderen hieraan meedoen. (Foto: eigen collectie). Foto: Eigen collectie

Kinderen kunnen op safari bij de Herenboeren

Algemeen

Op Bodemdierendag op zaterdag 2 oktober gaan de Herenboeren op safari. Op zoek naar een wereld heel dichtbij en toch vaak onbekend en ongezien namelijk de dierenwereld onder onze voeten. 

Twee globetrotters nemen de bezoekers ook nog eens mee op een reis door de tijd. Samen verkennen zij het ontstaan van de Aarde, dat pissebedden al leefden in de tijd van de dinosauriërs en hoe de mens afhankelijk is van de eerste levende wezens op Aarde: de eencelligen. 

Je bent op Nationale Bodemdierendag (2 oktober) welkom bij Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel tussen 11.00 en 13.00 uur. Doorlopend liggen er zoekkaarten en spullen klaar om te verkennen welke minidieren er op de Herenboerderij te vinden zijn. Neem daarvoor als het kan ook je eigen emmertje, schepje en loepje mee. 

Wie mee wil op ‘De reis door de tijd show’ moet zich op tijd melden. Het vertrek is om 11.30 uur en om 12.30 uur. Alle kinderen zijn zaterdag welkom om kennis te maken met de Herenboerderij, zowel van Herenboeren als niet-Herenboeren. Aanmelden is wenselijk zodat de organisatie rekening kan houden met het aantal bezoekers. Opgeven is mogelijk via: ACT.Wilhelminapark@herenboeren.nl.

!
Afbeelding
Transitie Boxtel geeft tips: van koud douchen krijg je een kick 17 jul, 09:00
Afbeelding
Beleef Boxtel tijdens zomeravondrondleidingen met gids 16 jul, 09:00
Afbeelding
Blaasmuziek in bruisend centrum 15 jul, 09:00
Afbeelding
Fanfare Sint-Willibrordus sluit seizoen af met concert 14 jul, 09:00
Afbeelding
Twan Tiebosch: ‘Buiten maken we het verschil’ 13 jul, 09:00
Afbeelding
Fijneman naar Boxtel voor MGD 12 jul, 09:00
Afbeelding
Boxtel loopt weer uit voor de Bazaar 11 jul, 17:00
Afbeelding
Concerten Onbeperkt On Stage wederom daverend succes 11 jul, 16:23