Logo demeierijboxtel.nl
<p>De Liempdse kerk gezien vanaf de Herscheweg in het gehucht Hezelaar. Zondag is er een wandeling door dit oude deel van Liempde. (Foto: Ruud van Nooijen).</p>

De Liempdse kerk gezien vanaf de Herscheweg in het gehucht Hezelaar. Zondag is er een wandeling door dit oude deel van Liempde. (Foto: Ruud van Nooijen).

(Foto: Ruud van Nooijen)

Wandeling door oudste Liempdse gehucht Hezelaar

Op zondag 19 september verzorgt SPPiLL een wandelexcursie door Hezelaar. Gastvrij Liempde-gids Peter Bressers neemt geïnteresseerden mee op excursie door een van de oudste gehuchten van Liempde. De excursie start om 10.00 uur bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

Hezelaar is een van de oude gehuchten waaruit Liempde is opgebouwd. De eerste vermelding dateert uit 1308. Liempde is een kransakkerdorp met boerderijen rond een akkercomplex gegroepeerd langs kronkelige wegen die op de rand van het hogere landschap liggen. Hezelaar is een van de best bewaarde restanten daarvan. De overgang van de Hezelaarse Akker, een bolakkercomplex aan de oostkant van Liempde, naar het beekdal van de Groote Waterloop en het Hezelaarse Broek is op een aantal plaatsen nog duidelijk te zien. In 1422 bestond er een hoeve ten Hezelaer of Hezeler. De exacte locatie daarvan is niet bekend. Ook deze hoeve komt tijdens de excursie aan bod.

De excursie start om 10.00 uur bij Den Liempdsen Herd. Deelname kost vijf euro, wat voor vertrek voldaan kan worden in het bezoekerscentrum. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop. Aanmelden is verplicht en kan via het volgende e-mailadres: info@liempdsenherd.nl.

Meer berichten