Logo demeierijboxtel.nl
<p>Wim Huijbers en zijn dochter Esther dragen samen bij aan de sponsoractie van Patrick van de Aker voor Kika. (Foto: eigen collectie).</p>

Wim Huijbers en zijn dochter Esther dragen samen bij aan de sponsoractie van Patrick van de Aker voor Kika. (Foto: eigen collectie).

(Foto: Eigen collectie)

Arteq bv draagt graag steentje bij aan een kanker-vrije wereld

Als enige niet-Boxtels bedrijf is Arteq bv uit Heesch meteen een van de hoofdsponsors van Patrick van de Aker, die middels marathons rent voor Kika. Tijd voor een een gesprek met deze ‘vreemde eend in de bijt.’ Wat beweegt Arteq om Patricks actie te sponsoren en wat is de link tussen een ICT-bedrijf en Kika?

Wim Huijbers, CEO van Arteq bv: ,,Mijn dochter, Esther Huijbers, vertelde me dat ze met haar praktijk ‘Dramatherapie Boxtel’ begonnen was om Patricks actie te sponsoren. Dit zal een jaar of drie geleden zijn geweest.” 

,,Ik realiseerde me direct dat ik in de gelukkige positie ben dat ik of één van mijn dierbaren (nog) niet te maken heeft gehad met kanker.” Als vader én als opa beseft Huijbers zich maar al te goed hoe zwaar het moet zijn voor ouders die wel te maken krijgen met kinderkanker. Tel daarbovenop het enthousiasme en de energie van Patrick om zijn missie te behalen: de beslissing om hem te sponsoren was daarmee snel gemaakt.

Arteq bv houdt zich bezig met datamanagement: het beheren en opslaan van datagegevens voor allerlei verschillende partijen, waaronder ziekenhuizen. ,,Ziekenhuizen slaan onder andere onderzoeksgegevens op bij ons die gebruikt worden om medicatie en behandeling te ontwikkelen, onder andere voor kinderoncologie”, vertelt Huijbers. Met zijn wens bij te dragen aan een kanker-vrije wereld, draagt Arteq op deze manier een steentje bij aan de realisatie hiervan.

,,Het mooie is dat waar ik aan de achterkant een bijdrage kan leveren, kan Esther dit als therapeut aan de voorkant doen; kinderen en hun omgeving helpen weer vertrouwen te krijgen in hun lichaam en het verwerken van de emoties rondom het ziek zijn middels dramatherapie. Daarom vind ik het mooi dat we als vader en dochter samen vanuit ons ondernemerschap bijdragen aan Patricks actie.”

Huijbers bereikte onlangs de officiële AOW-leeftijd, maar weet nog niet van ophouden. ,,De overheid bepaald wel dat mijn werktijd voltooid is, maar zelf ben er ik er nog niet klaar voor om het werkende leven op te geven.”

Esthers praktijk bestaat in augustus vijf jaar. En wie jarig is trakteert. Omdat augustus vooral in het teken staat van vakantie, zal het eerste lustrum gevierd worden in september. Ook voor Kika. Naast de sponsoring die Esther al deed voor de ‘Club van 42’ zal ze van elke verkochte sessie in september 10 procent afdragen aan Kika. ,,Een extra steuntje in de rug voor Patrick, die afgelopen tijd hard getraind heeft voor zijn volgende KiKa-uitdaging: de Jungfrau Marathon.”

Meer berichten