Logo demeierijboxtel.nl
<p>Het schoolgebouw van JRL komt ook in een van de zomeravondrondleidingen voorbij. (Foto: eigen collectie).</p>

Het schoolgebouw van JRL komt ook in een van de zomeravondrondleidingen voorbij. (Foto: eigen collectie).

(Foto: Eigen collectie)

Vier zomeravondrondleidingen door Boxtel komende week

Kom genieten van een van de tien wandelingen die op woensdag en donderdag tot en met 10 augustus om 19.30 uur van start gaan. Door de grote belangstelling zijn er dinsdag 3 augustus twee extra rondleidingen ingelast. Vanwege het bijhouden van het aantal deelnemers, is aanmelden voortaan verplicht.

Om 19.30 uur starten aanstaande dinsdag twee excursies. Een over de architectuur van Boxtel rond 1900, waarin wordt uitgelegd waar de mengelmoes aan bouwstijlen vandaan komt. De ander heeft als thema de Binnendommeltjes, die negen eeuwen lang door Boxtel stroomden.

Beide wandelingen met gids beginnen bij het gemeentehuis op de Markt en zijn twee kilometer lang.

Een dag later, woensdagavond 4 augustus, start om 19.30 uur de Molenroute. Deze laat deelnemers kennismaken met de vroegere economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel heeft afgespeeld. Met deze rivier staat Boxtel al heel vroeg in verbinding met belangrijke steden. Ook deze rondleiding start bij het gemeentehuis op de Markt. Het is iets verder lopen, namelijk 2,3 kilometer.

De vierde excursie van komende week is op donderdagavond 5 augustus, wederom om 19.30 uur. Dan bekijken de wandelaars de naoorlogse architectuur in Boxtel. Die werd lange tijd saai, sober en truttig genoemd. Toch verdienen sommige gebouwen uit de jaren ‘50 een beschermde status. 

De drie kilometer lange route startpunt ook bij het gemeentehuis op de Markt.

Wandel je mee?

Wie een van de wandelingen graag wil meelopen, kan zich melden via e-mail: rondleidingenboxtel@gmail.com of telefonisch via 06-22 56 20 01. De duur is steeds ongeveer een tot anderhalf uur en de kosten bedragen twee euro per persoon.

Op een ander tijdstip de route van jouw voorkeur lopen is ook mogelijk. Het hele jaar door kan men hiervoor een reservering boeken. Individuele aanmeldingen komen op een wachtlijst, met een groep wordt meteen de boeking geplaatst. Dit kan via bovenstaande contactgegevens.

In de laatste week van de rondleidingen staan nog twee excursies op de planning. Op maandag 9 augustus gaat deze naar Kasteel Stapelen en dinsdag 10 augustus gaat deze weer langs de naoorlogse architectuur.

In de flyer staat een ruime keuze wat de mogelijkheden zijn. Deze is op diverse punten in Boxtel verkrijgbaar waaronder de bibliotheek aan de Burgakker, de diverse musea, het gemeentehuis en is in te zien op:

www.beleefboxtel.nl

Meer berichten