Logo demeierijboxtel.nl
Erwin en Ashley durven steeds meer te genieten  van hun kleine wonder in wording. Foto Wendy van Lijssel
Erwin en Ashley durven steeds meer te genieten van hun kleine wonder in wording. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Grote verrassing voor Ashley en Erwin

Terwijl de meesten hun emoties om te beginnen slechts delen met elkaar of een heel klein groepje intimi besloten Ashley van den Heuvel en Erwin Slot uit Boxtel er uiteindelijk openlijk voor uit te komen dat het hun niet lukte om zwanger te worden. Via hun Instagram ‘liefdevoorjouvanons’ deelden zij de medische mallemolen waarin ze verzeild raakten. Het account bestaat nog steeds en de titel is en blijft actueel. Deze kan echter anders gelezen worden want inmiddels is er een klein wonder in wording.

BOXTEL - Zoals veel geliefden besloten ook Ashley van den Heuvel en Erwin Slot nadat zij enkele jaren een relatie hadden om in maart 2018 gehoor te geven aan hun kinderwens. Na anderhalf jaar vruchteloos proberen raakten ze vanaf september 2019 verzeild in de medische molen. Om uiting te geven aan al haar gevoelens begon Ashley met instemming van Erwin eind december 2019 de emotionele achtbaanrit waarin zij zaten te delen via Instagram liefdevoorjouvanons. Ze vonden er veel steun en er- en herkenning van lotgenoten. Na de eerste onderzoeken begonnen Ashley en Erwin aan een vruchtbaarheidsbehandeling. Er werd gestart met een IUI-traject. Na zes pogingen volgde een ICSI-traject. Tot hun geluk werd ze bij de 1e ICSI-behandeling zwanger. Na vijf weken volgde echter een miskraam. Een 2e poging liep op niets uit . Het stel bleef hopen en ging door dus werd alles in gang gezet voor het 2e ICSI-traject. Ashley zette de eerste spuiten en ook de afspraak voor een uitgangsecho werd gemaakt. Tot hun onuitsprekelijke geluk werd ze echter niet meer ongesteld. “We zijn spontaan zwanger geworden”, aldus Ashley. Ze vervolgt: “Ik heb een regelmatige cyclus en voorvoelde al snel dat er iets niet klopte. Ik had nog één zwangerschapstest liggen. Die heb ik gedaan. Er stond bijna direct ‘zwanger’ en 2 tot w 3 weken op. We konden en durfden het vooral nauwelijks te geloven.” Hoewel ze intussen bijna op de helft zijn hebben beiden er pas sinds enkele weken meer vertrouwen in dat zij in januari 2022 hun kindje in de armen gaan houden. “Het grote genieten is nu begonnen. We zijn aan het nadenken over de inrichting van het kamertje, het aanschaffen van benodigde spulletjes en samen nadenken over leuke namen. De angst dat het mis gaat neemt gelukkig steeds meer af”, vertellen ze. Het account Liefdevoorjouvanons blijft intact want: “We hebben hier veel steun aan gehad en leuke contacten aan overgehouden”, om te besluiten: “Er zijn best veel mensen die het zijn gaan volgen omdat ze in dezelfde situatie zitten als wij tot voor kort. Ik hoop dat zij er steun uit halen dat het soms wel lukt om spontaan zwanger te worden.” Dan: “Ik blijf iedereen op de hoogte houden, maar ben wel op zoek naar de juiste toon om mensen die nog in het proces van zwanger raken, geen pijn te doen. Wij weten als geen ander hoe het voelt als het allemaal niet lukt.”

Meer berichten