Logo demeierijboxtel.nl
<p>De Lighttown Big Band verzorgt zondagmiddag een gratis toegankelijke show op het achtererf van D&#39;n Liempdsen Herd. Foto: Kiek Fotostudio.</p>

De Lighttown Big Band verzorgt zondagmiddag een gratis toegankelijke show op het achtererf van D'n Liempdsen Herd. Foto: Kiek Fotostudio.

(Foto: Kiek Fotostudio)

SPPiLL wijdt de Liempdse zomer feestelijk in

Het belooft een muzikaal en smakelijk dorpsfeestje te worden, zondag 11 juli op het erf van D’n Liempdsen Herd. De stichting SPPiLL heeft een nieuwe zomertent en die wordt ingewijd met een drankje en muziekshow van de Lighttown Big Band uit Eindhoven. Maar dit pas nadat het houtvuur weer is opgestookt onder de broodoven in het bakhuisje. Het erf is gratis toegankelijk voor iedereen van 11.00 tot 16.00 uur. 

Met subsidie van het Wijkorgaan en Rabobank Club Support heeft projectorganisatie SPPiLL een zogeheten stretchtent kunnen kopen. Dat is een doek dat is opgehangen op palen. Deze wordt zondag voor het eerst opgezet.

Om de vuurdoop muzikaal te bekrachtigen geeft de band tussen 14.00 tot 16.00 uur een optreden. Het erf wordt aangekleed met attributen van Terug in d’n Ted, de vereniging die de oude dorpscultuur op allerlei manieren levend houdt. 

De Liempdse hobbybakkers laten bezoekers om 11.00 uur en om 12.30 zien hoe zij ambachtelijk brood bereiden in de houtoven van het bakhuisje op het achtererf. 

Bezoekers kunnen tevens kennismaken met het elektrisch deelautoproject dat afgelopen maand in Liempde van start is gegaan. De hiervoor ingezette BMW i3 is aanwezig en de projectleiders geven tekst en uitleg.

SPPiLL

Meer berichten