Logo demeierijboxtel.nl
<p>Dit beeldbepalende pand aan de Stationsstraat is een voorbeeld van het tijdperk van eclectische architectuur. (Foto: Beleef Boxtel).</p>

Dit beeldbepalende pand aan de Stationsstraat is een voorbeeld van het tijdperk van eclectische architectuur. (Foto: Beleef Boxtel).

(Foto: Beleef Boxtel)

Leer Boxtel kennen tijdens zomeravondwandeling

Dorpsgidsen wandelen in juli en een deel van augustus twee avonden per week door Boxtel. De eerstvolgende wandeltocht op woensdag 14 juli  brengt deelnemers via de Sint-Petrusbasiliek naar nog meer religieuze plekken in Boxtel. Daags erna op 15 juli wordt een wandeling langs architectuur  rond 1900.

De route Sint-Petrusbasiliek een beeld van hoe het religieuze en het profane leven eeuwenlang met elkaar waren versmolten. Als toegift gaan de kerkdeuren open en kunnen wandelaars zich even laven aan het interieur van deze schitterende basiliek. Start op 14 juli is bij het gemeentehuis op de Markt om 19.30 uur, de afstand is 1,1 kilometer. 

Wie kennis wil opdoen van de eclectische architectuur rond 1900, komt volgende week donderdag aan zijn trekken. In die tijd was de stadsuitbreiding, renovatie en sanering enorm. De woningwet uit 1901 heeft een geweldig golf aan nieuwbouw teweeggebracht. Na de opheffing van de gilden was de architectuur niet meer zo aan banden gelegd. Hierdoor kreeg je een mengelmoes aan stijlen in e´e´n gebouw. De start op 15 juli is om 19.30 uur bij het gemeentehuis op de Markt, de afstand is 2 kilometer. Deelname is 2 euro. Aanmelden is verplicht en kan via rondleidingenboxtel@gmail.com of telefoonnummer 06-22 56 20 01.

Meer berichten