Logo demeierijboxtel.nl
<p>De heemkamer van Heemkunde Boxtel is heropend, aan de Burgakker 4 in de bibliotheek van Boxtel. (Afbeelding: Heemkunde Boxtel).</p>

De heemkamer van Heemkunde Boxtel is heropend, aan de Burgakker 4 in de bibliotheek van Boxtel. (Afbeelding: Heemkunde Boxtel).

(Foto: )

Weer kunnen duiken in de lokale geschiedenis

Op vrijdag 16 juli 2021 opent Heemkunde Boxtel opnieuw de deuren van haar Heemkamer. De Heemkamer is vanaf die datum te bezoeken in een eigen ruimte op de benedenverdieping van de bibliotheek aan de Burgakker 4. U kunt daar terecht met vragen over de historie van Boxtel. 

Heemkunde Boxtel heeft een grote verzameling boeken over de geschiedenis van Boxtel en Brabant, die ter plaatse kunnen worden ingezien. 

BEELDBANK

U kunt hier ook terecht als u vragen heeft over de beeldbank, waar u meer dan 37.000 foto’s van Boxtel kunt vinden. We verzorgen uitleg over onze website, een site vol wetenswaardigheden over Boxtel. Heeft u zelf oude foto’s van Boxtel of oude familiefoto’s? Wij scannen ze graag voor uitbreiding van de beeldbank. U raakt de foto’s niet kwijt, u krijgt ze altijd terug. 

ARCHIEF

Heemkunde Boxtel heeft ook een uitgebreid archief. De index is binnenkort te zien op de website. Mocht u onderzoek in dat archief willen doen, bent u van harte welkom tijdens de openingstijden van de Heemkamer of na een afspraak. De Heemkamer is geopend elke vrijdag van 10:00 tot 13:00 uur Burgakker 4 Boxtel

Meer berichten