Logo demeierijboxtel.nl
Yogadocent en therapeut Petri deelt haar kennis en kunde in haar praktijk Yogaster. Foto Wendy van Lijssel
Yogadocent en therapeut Petri deelt haar kennis en kunde in haar praktijk Yogaster. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Petri gooide met YogaSter het roer om

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd is een uitdrukking waar Petri Sterrenburg uit Boxtel graag het woord yoga aan toevoegt. Iets wat, zo claimt genoemde, net als lachen goed is voor je algehele gezondheid en welzijn. Bij haar praktijk YogaSter gevestigd aan Drossaard 3 heet ze iedereen welkom dat zelf te ervaren met 1-op-1 sessies, groep sessies of adem & meditatie.

BOXTEL – Yoga: Je lichaam wordt er sterk(er) en soepel(er) van, je lichaam ontspant en je geest komt in balans en tot rust. Yoga draagt bij aan een goed en sterk immuunsysteem. Het verhoogt de weerstand en vermindert stress omdat yoga helpt om daarmee om te gaan in het dagelijkse leven. Voornoemde staat opgetekend op de site van YogaSter. De gezondheidspraktijk van yogadocent en therapeut Petri Sterrenburg. Zij verhaalt over hoe yoga in haar leven kwam, wat het voor haar betekent en hoe zij uiteindelijk haar werkplek als marketing en communicatieadviseur met veel plezier verruilde voor een mat in haar eigen yogapraktijk waarbij ze met groot enthousiasme haar kennis en kunde overdraagt. Haar 1e kennismaking lang geleden smaakte overigens niet naar meer. “Tijdens mijn studie aan de NHTV in Breda ging ik op advies een keer naar yoga. Ik kwam terecht bij iemand in hippie sferen en ik ervoer het vooral als wazig en zweverig. Tijdens de eindontspanningsoefeningen kwam ik echter zo tot rust dat ik uiteindelijk wakker werd van mijn eigen gesnurk. Het werkte dus wel”, lacht Petri hartelijk. Een 2e yoga ontmoeting pakte beter uit. “Ik heb van 1999 tot 2005 in Australië gewoond. Ik werd lid van een sportschool waar ook yoga gegeven werd. Toen ben ik het echt gaan beoefenen. Ik bleef het een beetje doen nadat ik weer terug in Nederland kwam”, blikt Petri terug. In de jaren die volgden werkte ze, kreeg twee kinderen en nam dusdanig veel hooi op haar vork dat ze een burn-out kreeg. Een yoga workshop was vervolgens de aanzet voor een ander leven. “Deze workshop gaf me zoveel energie dat ik puur voor mijn herstel een opleiding tot yogadocent ben gaan volgen”, vertelt ze. Het was niet haar laatste. Petri is inmiddels ook afgestudeerd yogatherapeut en werkzaam als Yoga Therapy Case Study Supervisor & Teacher bij The Yoga Therapy Institute (TYTI) en bezocht India, het yogaland bij uitstek. Na enkele jaren overal lesgegeven te hebben, sprong ze in 2017 in het diepe en opende YogaSter. Een mooie, lichte en ruimtelijke eigen praktijkruimte die zes dagen in de week geopend is. “Ik geef er als yogatherapeut op maandag, dinsdag en donderdag 1-op-1 sessies. Dat is echt maatwerk. Daarnaast zijn er groep sessies in Yin Yoga, Yin-Yang Yoga, adem & meditatie en af en toe workshops.” Petri leeft yoga. Enthousiast meldt ze: “Yoga is een levensovertuiging en manier van leven.” Voor informatie of deelname: www.yoga-ster.nl

Meer berichten