Logo demeierijboxtel.nl
<p>Het grootse Smitsorgel is een van de blikvangers in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Enkele jaren geleden werd het nog helemaal gerestaureerd. Zondag 11 juli bespeelt Tommy van Doorn het instrument.&nbsp;</p>

Het grootse Smitsorgel is een van de blikvangers in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Enkele jaren geleden werd het nog helemaal gerestaureerd. Zondag 11 juli bespeelt Tommy van Doorn het instrument. 

(Foto: Jan Hermens)

Van Bach tot Böhm op Boxtels Smitsorgel

Als muziekliefhebbers verzoeknummers mogen indienen voor een concert, ontstaat er doorgaans een verrassend programma. Dat is ook het geval bij het optreden dat organist Tommy van Doorn zondag 11 juli vanaf 16.00 uur geeft in de Sint-Petrusbasiliek. De entree is gratis.

Het gaat hier om een inhaalconcert. Het was eigenlijk de afsluiting van het seizoen 2020 van Stichting Kerkconcerten Boxtel, maar om bekende redenen kon de middag toen niet doorgaan. Van Doorn heeft het programma bewaard en brengt het nu alsnog.

HOOG BEZOEK

Burgemeester Ronald van Meygaarden en wethouder cultuur Hans Heesen hebben al aangegeven te komen luisteren. Voor de organist is het een thuiswedstrijd, hij is de vaste bespeler van het Smitsorgel in de Sint-Petrusbasiliek.

Van Doorn: ,,Voor dit programma heb ik een gevarieerde selectie kunnen maken uit de verzoeken en suggesties die ik vorig najaar mocht ontvangen - dit programma stond immers voor oktober 2020 gepland. Er is ruimte voor zowel het klassieke orgelrepertoire als meer lichtvoetige werken.”

De Boxtelse musicus brengt 11 juli dan ook een kleurrijk palet ten gehore, van Balbastre tot Bach en van The Beatles tot Böhm.

Meer berichten