Logo demeierijboxtel.nl
<p>De eerste wandeling gaat van start bij de Heilig Hartkerk. De pastorie komt ook voorbij. Foto: Harrie van den Berg.</p>

De eerste wandeling gaat van start bij de Heilig Hartkerk. De pastorie komt ook voorbij. Foto: Harrie van den Berg.

(Foto: Harrie van den Berg)

Dorpsrondleidingen weer van start

De VVV is in Boxtel gesloten maar de dorpsrondleiders willen graag weer op pad om te genieten van al het moois wat er in Boxtel op cultureel- en architectonisch gebied te beleven valt. Na een periode van stilte vanwege het coronavirus is er woensdag 7 juli weer een eerste dorpsrondleiding, in aangepast vorm, om 19.30 uur.

Er zijn tien rondleidingen geselecteerd die de gidsen op woensdag en donderdag in de periode van 7 juli tot en met 15 augustus willen gaan lopen, steeds om 19.30 uur. Elke route wordt in het zomerprogramma maar een keer gestart. Voorheen kon je op de avond van de rondleiding aansluiten zonder aanmelding. Dit is helaas nog niet mogelijk door het beheersen van de aantal deelnemers.

Woensdagavond 7 juli start om 19.30 uur de Breukelenroute bij de Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat 24.

Het gehucht Breukelen is rond 1900 enorm uitgebreid. De Heilig Hartkerk verrees er in 1901, het klooster van de Ursulinen in 1911. Het buurtschap groeide uit tot een geheel nieuw centrum. Hoe reageerde ‘Boxtel Binnen de Bruggen’ hierop? Als verrassing gaan onderweg ergens de deuren voor je open.

Donderdag 8 juli start ook om 19.30 uur de route Boxtel 1940-1944 bij het gemeentehuis op de Markt.

De route loopt door het centrum van Boxtel langs verschillende memorabele plekken van de Tweede Wereldoorlog. Stap voor stap ontdek je meer over de bevrijding en de sporen die de oorlog in Boxtel achterliet.

Aanmelden voor de wandelingen kan via e-mail: rondleidingenboxtel@gmail.com of telefonisch 06-22 56 20 01. De duur is ongeveer een tot anderhalf uur en de kosten zijn twee euro per persoon.

Op een ander tijdstip de route van jouw voorkeur lopen, het hele jaar door kun je hiervoor een reservering boeken via eerder genoemde telefoonnummer en e-mailadres.

Voor de rondleidingen is ook een flyer ontwikkeld. Deze is op diverse punten in Boxtel verkrijgbaar waaronder bibliotheek, musea, gemeentehuis en in te zien op www.beleefboxtel.nl.

De rest van het programma ziet er als volgt uit: 

Route Sint-Petrusbasiliek: woensdag 14 juli, 

Route Architectuur rond 1900: donderdag 15 juli, 

Binnendommeltjesroute: woensdag 21 juli, 

Wederopbouwroute: donderdag 22 juli, 

Route Stationskwartier: woensdag 28 juli, 

Route Kasteel Stapelen: donderdag 29 juli, 

Molenroute: woensdag 4 augustus, 

Route naoorlogse architectuur: donderdag 5 augustus. 

De wandelingen beginnen steeds om 19.30 uur.

Meer berichten