Logo demeierijboxtel.nl
<p>Burgemeester Ronald van Meygaarden van de gemeente Boxtel opende onlangs officieel de vernieuwde locatie van het JBZ. Foto: eigen collectie.</p>

Burgemeester Ronald van Meygaarden van de gemeente Boxtel opende onlangs officieel de vernieuwde locatie van het JBZ. Foto: eigen collectie.

(Foto: Eigen collectie)

Verbouwing JBZ geslaagde operatie

Na een grondige verbouwing van 7 maanden is woensdag 23 juni het nieuwe spreekuurcentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Boxtel officieel geopend. Burgemeester Ronald van Meygaarden verrichtte met enthousiasme en chirurgische precisie de opening. Hij nam een scalpel in de hand voor een geslaagde operatie.

Inwoners uit Boxtel en omgeving kunnen sinds maandag in het vernieuwde gebouw terecht voor spreekuren van alle specialismen, radiologische en laboratorium onderzoeken en kleine behandelingen. ,,Boxtel is blij met het JBZ”, aldus de burgemeester.

Tijdens de verbouwing bleef het JBZ open voor patiënten. Alle gebruikelijke spreekuren en onderzoeken konden doorgaan op andere plekken in het gebouw. Dat was een logistieke uitdaging maar het is gelukt om iedereen de benodigde zorg te blijven leveren. Vanaf nu zitten alle specialismen bij elkaar op één verdieping. Dat geeft rust voor patiënten en korte lijnen voor overleg en afstemming voor zorgprofessionals, bijvoorbeeld wanneer mensen bij meerdere artsen onder behandeling zijn. De vernieuwde locatie in Boxtel heeft een warme en eigentijdse uitstraling gekregen, passend bij de stijl van de andere locaties.

Lid van de Raad van Bestuur Marcel Visser is trots op het resultaat. ,,Dit spreekuur- en diagnostisch centrum in Boxtel past bij onze wens om patiënten laagdrempelig, hoogwaardige zorg dichtbij huis te bieden. De kleinschaligheid van de locatie, de tijd en rust die de zorgprofessionals hier hebben en niet te vergeten de ruime parkeermogelijkheid voor de deur, worden door onze patiënten als erg prettig ervaren. Nu de locatie Boxtel is verbouwd, kunnen we weer jaren verder.”

Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een open dag voor belangstellenden te organiseren. Daarom plaatst het JBZ binnenkort een filmpje op de website www.jeroenboschziekenhuis.nl, zodat inwoners van Boxtel en omgeving toch binnen kunnen kijken en zien hoe mooi ‘hun’ JBZ in Boxtel er nu uitziet.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (met de hoofdvestiging in ‘s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim vierduizend medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ‘s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Meer berichten