Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Eigen collectie

Zevende editie Bokselse Kwis op komst

De Bokselse Kwis is toe aan de zevende editie. Zaterdag 6 november staat de populaire dorpsquiz na een noodgedwongen coronapauze weer op de Boxtelse evenementenkalender. Organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens rekenen weer op deelname van vele tientallen quizteams. De inschrijving voor De Bokselse Kwis start donderdag 1 juli.

Veel evenementen werden in 2020 vanwege de coronacrisis afgelast. Ook de zevende editie van De Bokselse Kwis werd geannuleerd. Nu ziet de wereld er gelukkig heel anders uit. Toch richten de drie organisatoren de aanstaande dorpsquiz zo in dat deze coronaveilig gehouden kan worden. Alle opdrachten en geheimzinnige missies worden ook in 2021 volgens de dan geldende maatregelen opgezet of aangepast.

Ook in 2021 spelen alle teams die meedoen aan De Bokselse Kwis voor een lokaal goed doel. Inschrijfgeld en sponsorbijdragen komen geheel ten goede aan clubs, verenigingen, stichtingen en sociaal-maatschappelijke instellingen waarvoor de quizzers zich inzetten. Sinds de eerste Bokselse Kwis (2014) is een bedrag van ruim 20.000 euro uitgekeerd aan onder meer voetbalclub ODC, hockeyclub MEP, Boxtel’s Harmonie, WensAmbulance, TunnelVision, carillon Sint-Petrusbasiliek en Voorleesfiets. Twee jaar geleden ging de hoofdprijs naar quizteam G-Force, dat 1.000 euro schonk aan stichting Zwerfkat.

Hoewel initiatiefnemers Patricia, Saskia en Marc de deelnemers van De Bokselse Kwis elk jaar verrassen met nieuwe vragen en opdrachten, is de opzet van de zevende dorpsquiz vertrouwd. Vanuit hun hoofdkwartier - de huiskamer, de kantine of de kroeg - zetten teams alles op alles om zoveel mogelijk vragen en opdrachten correct te beantwoorden. Natuurlijk kunnen ze rekenen op een aantal opdrachten waarvoor men de hort op moet. De populariteit van De Bokselse Kwis was de voorbije jaren groot. Met ongeveer tachtig teams die elk gemiddeld zo’n twintig quizzers op de been brengen, is de dorpsquiz uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan een kleine tweeduizend inwoners meedoen. Teams maken quizvragen in hun hoofdkwartier en sturen leden naar opdrachten die ‘op locatie’ gemaakt moeten worden. Daarnaast worden hulplijnen ingezet waardoor nóg meer inwoners bij het spel betrokken zijn. ,,We hopen dat alle quizzers na een noodgedwongen coronapauze in 2020 weer staan te trappelen om mee te doen”, stellen de drie organisatoren van De Bokselse Kwis.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor De Bokselse Kwis kan met ingang van donderdag 1 juli uitsluitend via de website www.debokselsekwis.nl. Deelname kost 30 euro per team. Vermeld bij de inschrijving de naam van de teamcaptain, het adres van het hoofdkwartier en het lokale doel waarvoor gespeeld wordt. De zevende editie van de dorpsquiz start zaterdag 6 november om klokslag 18.00 uur en eindigt om 23.00 uur.

Meer berichten