Logo demeierijboxtel.nl
Sociaal werker Kim van Zandbeek van Dagje Thuis zit klaar voor de (verhalen)bingo. Foto Wendy van Lijssel
Sociaal werker Kim van Zandbeek van Dagje Thuis zit klaar voor de (verhalen)bingo. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Een dagje eruit met een Dagje Thuis

Met anderen een dag leuke dingen doen waarbij het kopje koffie/thee en een koekje, maar ook de lunch niet ontbreekt. Dat is samengevat Dagje Thuis. Een dagbesteding voor zelfstandig wonende senioren die het fijn vinden om andere mensen te ontmoeten en er zo een dagje uit zijn. Voor de groep in Esch op dinsdag wordt gezocht naar een paar extra helpende handjes en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Ook het gelijktijdig gehouden Dagje Thuis in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel heeft nog plaats voor enkele senioren.

ESCH - Onder de vlag van welzijnsorganisatie ContourdeTwern wordt speciaal voor senioren onder begeleiding van een professional en vrijwilligers een Dagje Thuis gehouden. Op dinsdag is de doelgroep welkom bij gemeenschapshuis De Rots in Boxtel en Dorpshuis De Es in Esch en op donderdag bij de kinderboerderij in Boxtel. Het Dagje Thuis is een moment waarop senioren bij elkaar komen om er lekker even uit te zijn. Naast gezellig kletsen en/of je hart luchten wordt er iets leuks ondernomen. “Dat kan van alles zijn. Een quiz, bingo of iets creatiefs. Indien de maatregelen het weer toelaten maken we ook uitstapjes of excursies. Tussen de middag lunchen we samen”, vertelt sociaal werkster Kim van Zandbeek van ContourdeTwern. Zij wordt deze dinsdag in Esch bijgestaan door Marieke van Rooij uit Boxtel, die ook op donderdag actief is bij Dagje Thuis. Een misleidende titel want in deze gaat het er juist om er even een dagje uit te zijn. Weg uit de huiselijke sfeer en beslommeringen. Fijn andere mensen ontmoeten, contact leggen en samen in een ontspannen sfeer leuke dingen doen. “Het welzijn van ouderen is gebaat met een Dagje Thuis”, aldus Kim. Ze legt uit: “Deze bijeenkomst(en) doorbreken de week. Senioren die actief en onder de mensen blijven, voelen zich daar goed bij. Dat maakt aansluitend dat het over het algemeen ook langer duurt voor ze ‘zwaardere’ zorg nodig hebben. Verder is het zo dat ons Dagje Thuis eventuele mantelzorgers even ontlast.” De enigste voorwaarde voor deelname is dat gasten geen (zorg)indicatie hebben, zelfstandig wonen en zelf op de plaats van bestemming komen en gaan. Indien laatste een probleem is wordt samen nagedacht over een oplossing. Kosten voor deelname zijn € 12,00 per dag inclusief koffie/thee, lunch en activiteit. Belangrijk te melden is dat het hier géén inloop betreft. Gasten worden verwacht en als zij een keer niet kunnen wordt gevraagd dit even door te geven. Voor de senioren deze ochtend is Dagje Thuis belangrijk. “Ik vind het écht gezellig”, straalt een mevrouw. “We kijken er elke week samen naar uit”, vult een echtpaar aan en; “We doen hier altijd leuke dingen”, is wat tevreden wordt gemeld. Zowel in De Rots als in De Es zijn nog enkele plaatsen vrij voor senioren en voor extra hulp wordt gezocht naar vrijwilligers. Voor aanmelding of informatie kan gebeld worden met Kim via 06-23234904.

Meer berichten