Logo demeierijboxtel.nl
<p>De Sint-Petrusbasiliek beschikt sindskort over moderne uitzendapparatuur om de Heilige Mis op zondag live te streamen. (Foto: eigen collectie).</p>

De Sint-Petrusbasiliek beschikt sindskort over moderne uitzendapparatuur om de Heilige Mis op zondag live te streamen. (Foto: eigen collectie).

(Foto: )

Videoregistratie hoogmis kan van start

In de Sint-Petrusbasiliek van Boxtel is in de afgelopen maanden videoregistratie en -streamingsapparatuur geïnstalleerd. Een hele operatie en veel werk in een eeuwenoud kerkgebouw. Maar de gehele installatie is klaar voor gebruik en inmiddels is ook een goede internetverbinding via Ziggo gerealiseerd. De acht cameramensen, jong en oud, hebben de afgelopen weken flink geoefend. Daarom gaat de parochie de hoogmis van 11.00 uur in de basiliek op zondagen vanaf 6 juni via het eigen YouTubekanaal streamen…

Deze technische aanpassing heeft de Heilg Hartparochie kunnen realiseren dankzij een flinke gift van wijlen Wim Aarns en zijn echtgenote Annie. De geldelijke bijdrage is in overleg met haar besteed.

STREAMEN

De basiliek van Boxtel heeft nu vier camera’s met bijbehorend apparatuur. Er hangt een camera bij het carillon, die wordt gebruikt bij speciale gelegenheden. Daarnaast zijn er tweede grote en twee kleinere beeldschermen in de kerk opgehangen om foto’s, filmpjes en teksten te delen. Ook kan de hele viering al dan niet met foto’s worden geregistreerd en direct op de beeldschermen worden geprojecteerd én opgenomen door middel van speciale opnameapparatuur. Tenslotte is het ook mogelijk de viering te streamen via het eigen YouTube-kanaal. Dit kan voor een besloten groep of publiekelijk.

OEFENEN

Tijdens de herdenkingsmis van pater Hans de Visser op 25 maart werd er nog geoefend. Afgelopen zondag was de eerste registratie van de hoogmis van Drievuldigheidszondag met extra aandacht voor het Boxtelse Bloedmirakel en de Heilig Bloedprocessie en was ook live te zien op Omroep Dommelland.

De parochie gaat vanaf zondag 6 juni de hoogmis op zondag streamen via het eigen YouTubekanaal. Zoek hiervoor op die website naar: Heilig Hartparochie Boxtel. Daar kan men vervolgens de viering aanklikken. Die stream is ook te vinden via www.heilighartparochie.nl. Hier staat in de linkerkolom: ‘YouTubekanaal HHP’.

De installatie staat ook ter beschikking voor andere activiteiten. Te denken valt aan uitvaartdiensten, religieuze concerten, bijeenkomsten met een religieuze inslag en bijzondere bijeenkomsten met kerkelijke raakvlakken. Hiervoor vraagt de parochie wel financiële vergoeding. Voor meer informatie kan men bellen met het secretariaat via (0411) 67 22 15. De parochie en vooral de cameramensen wensen alle belangstellende parochianen de komende weken, maanden en jaren veel kijkplezier.

Meer berichten