Logo demeierijboxtel.nl
Martijn Coenen en Ayesta van Hoek runnen met passie, plezier en kennis en kunde De Koetsier.
Martijn Coenen en Ayesta van Hoek runnen met passie, plezier en kennis en kunde De Koetsier. (Foto: Peter Hermeling)

De Koetsier: vers, eerlijk en lekker

“Dit is precies wat we zochten”, aldus gastheer, barista en sommelier Martijn Coenen en chef-kok Ayesta van Hoek. Het stel is samen van alle horecamarkten thuis en vult elkaar naadloos aan waarbij hun jarenlange ervaring, kennis, kunde en passie vanaf 2019 ingezet worden in de sfeervolle ambiance van eigen onderneming restaurant De Koetsier gelegen aan de Eindhovenseweg 41 in Boxtel. Een sfeervolle plek waar het heerlijk en smaakvol toeven is. Dusdanig dat het onlangs een plek in de Michelin Gids kreeg.

Martijn Coenen rondde succesvol een studie horecaondernemer manager af. Een brede opleiding die hem niet alleen leerde een zaak te runnen, maar ook onderwees in koken en bedienen. Daarnaast volgde hij diverse opleidingen tot sommelier en barista. Ayesta van Hoek is chef-kok pur sang. Zij volgde de koksopleiding en heeft net als haar partner een goed gevulde koffer met ervaring. Beiden zetten altijd een stapje extra om het hun gasten naar de zin te maken. Dat doen zij zo verdienstelijk dat zij onlangs een plek toebedeeld kregen in de prestigieuze Michelin Gids. “Dat is wel echt de kers op de taart”, bevestigen beiden enthousiast. Wie er namens de gids bij hen kwam eten, is hen nog altijd een raadsel. Het laat zien, dat er altijd en voor iedereen met hart en ziel gewerkt wordt. Martijn en Ayesta leven horeca. Na eerder al samengewerkt te hebben besloten zij op enig moment een eigen onderneming te starten. Als een blok vielen ze voor de monumentale herberg aan de Eindhovenseweg die zij omdoopten tot De Koetsier. Doelstelling was van meet af aan om hun eigen touch aan het geheel te geven. Anders dan gemiddeld dient daaraan toegevoegd. Zo zijn er onder andere zelfgemaakte broodjes, bonbons, a la carte en het elke twee weken van zoveel mogelijk verse lokale producten gemaakte verrassingsmenu wat door Ayesta op tafel getoverd wordt. Martijn informeert en adviseert daarbij over een bijpassende wijn. De ambiance, het verblijf en eten en drinken kan omschreven worden als heerlijk en niet alledaags “We maken zoveel mogelijk alles zelf. Met gebruik van lokale producten. Vers en niet te duur. Een goede kop koffie, een heerlijk glaasje wijn. Smaakvolle gerechten met een eigen identiteit. Weinig poespas, maar wel eerlijk en lekker”, omschrijven beiden. Toegankelijk kan eraan toegevoegd worden. Het stel streeft ernaar hun gasten in een vriendelijke en ontspannen sfeer in huiskamergevoel een heerlijk uitje te bieden. Uiteraard hebben we het in deze over de tijd als er weer binnen gasten ontvangen mogen worden. Tot die tijd is iedereen, tussen 12.00 uur en 18.00 uur, welkom op het vernieuwde terras om iets lekkers te eten en/of drinken en ook daar volop sfeer te proeven. Martijn en Ayesta opgewekt: “Mensen blij maken is het leukste wat er is. Ze komen vrolijk binnen en gaan ook weer vrolijk weg.” 

Meer informatie op: www.restaurantdekoetsier.nl

Meer berichten