Logo demeierijboxtel.nl
<p>Sportcomplex De Braken in Boxtel is vanaf half mei het toneel voor het zetten van vaccinaties tegen het coronavirus. Foto: Ad van de Wetering.</p>

Sportcomplex De Braken in Boxtel is vanaf half mei het toneel voor het zetten van vaccinaties tegen het coronavirus. Foto: Ad van de Wetering.

(Foto: Ad van de Wetering)

De Braken wordt vaccinatielocatie

Half mei opent GGD Hart voor Brabant een corona vaccinatielocatie in Boxtel. Het is de achtste en laatste plaats in de regio Hart voor Brabant waar de GGD mensen gaat inenten tegen het coronavirus. De GGD Hart voor Brabant heeft hiermee een vaccinatiecapaciteit van 17.500 prikken per dag.

De priklocatie in sportcomplex De Braken in Boxtel zal toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. Hoeveel mensen er terecht kunnen, hangt af van het aantal beschikbare vaccins en de vaccinatievolgorde van de Rijksoverheid. Uitgangspunt is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden. Op deze locatie kunnen 1.100 personen per dag gevaccineerd worden. Er wordt zeven dagen per week van 09.00 tot 17.00 uur gevaccineerd. Als het wat drukker wordt, kunnen de openingstijden worden verruimd.

Tot nu toe is vaccineren in de regio Hart voor Brabant mogelijk in Veghel, Den Bosch, Tilburg, Boxmeer, Berghem, Waalwijk en Uden. Boxtel is voor half mei in beeld als achtste en laatste priklocatie van GGD Hart voor Brabant. De uitbreiding is nodig om alle doelgroepen in de eigen woonomgeving te kunnen prikken: de mobiele 60-plussers, het overgrote deel van de groep van 18 tot 60 jaar (inclusief mensen met een medische indicatie) en een deel van het zorgpersoneel.

De keuze voor vaccinatielocaties in de acht gemeenten is gemaakt door te kijken naar een goede regionale spreiding. Therese Claassen, directeur GGD Hart voor Brabant: ,,De locaties zijn voor veel mensen goed bereikbaar. Inwoners kunnen binnen een half uur bij een vaccinatielocatie zijn. Mensen die de uitnodiging voor de prik hebben ontvangen, zijn vrij om te kiezen waar ze hun vaccinatie halen, mits er uiteraard afspraken beschikbaar zijn. Ik ben ontzettend blij dat alle vaccinatielocaties nu operationeel worden. De locatie in Boxtel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, fiets en auto. Nu kunnen mensen uit Boxtel en omstreken ook in hun eigen omgeving gevaccineerd worden. Vaccineren is de manier om het virus eronder te krijgen en de samenleving weer open te laten gaan.”

GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie. Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke telefoonnummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of

www.coronavaccinatie.nl

Meer berichten