Logo demeierijboxtel.nl
<p>Ecologisch moestuinieren op De Kleine Aarde: met behulp van een professionele imker krijgen deelnemers op het terrein aan het Klaverblad de basis uitgelegd. (Foto: Ad van de Wetering, 2020)</p>

Ecologisch moestuinieren op De Kleine Aarde: met behulp van een professionele imker krijgen deelnemers op het terrein aan het Klaverblad de basis uitgelegd. (Foto: Ad van de Wetering, 2020)

(Foto: Ad van de Wetering)

Cursus ecologisch moestuinieren bij DKA

Vanaf 30 april geeft imker Eric van Oijen een basiscursus ecologisch moestuinieren op De Kleine Aarde in Boxtel. De online theorielessen op vrijdagavond worden direct gevolgd door praktijklessen op zaterdagochtend. De cursus loopt door tot 26 juni, met nog een afsluitende praktijkles op 26 september, in totaal 9 lessen.

Deelnemers leren zaaien, planten en oogsten aan de hand van hun eigen opgestelde plant- en teeltplan. Kennis van o.a. een gezonde bodem wordt meteen toegepast op ieders eigen stukje grond. Tussen de lessen door en daarna onderhouden de deelnemers hun eigen tuintje en profiteren ze van hun oogst.

De cursus kost €145,- inclusief koffie\thee. Daarbij krijgt men ook het boek Moestuinieren voor beginners en het gebruik van een moestuintje voor een heel jaar. Er is beperkt zaadgoed aanwezig, overig zaad of plantgoed is voor eigen rekening. Ook zorgt de deelnemer voor eigen tuingereedschap. Er kunnen 6 tot 10 mensen deelnemen.

Van Oijen runt een eigen imkerij Het Groene Woud en is docent van Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Aanmelden en informatie over lesdatums via Van Oijen: 06-37 45 49 43 en info@imkerijhetgroenewoud.nl.

Meer berichten