Logo demeierijboxtel.nl
<p>Janneke Heus viert haar koperen jubileum in haar eigen kapsalon aan de Boxtelseweg in Liempde. (Foto: Sven Langeberg).</p>

Janneke Heus viert haar koperen jubileum in haar eigen kapsalon aan de Boxtelseweg in Liempde. (Foto: Sven Langeberg).

(Foto: Sven Langeberg)

Kapsalon Janneke viert koperen jubileum

Als klein meisje was Janneke Heus al gefascineerd door het kappersvak. En deze week viert de Liempdse haar 12,5-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer. Vanuit haar Kapsalon Janneke knipte, schoor en kleurde ze al duizenden dames, heren en kinderen. ,,Klanten zien een bezoek aan mijn kapsalon als een gezellig uitje.”

Een grote oranje schaar hangt aan de muur, een eveneens oranje speelbankje staat tegen de muur. In het keukentje met oranje mozaïektegeltjes kunnen klanten hun eigen koffie, thee of cappuccino pakken. Hond Nala dribbelt voorbij. Janneke is trots op haar nieuwe kapsalon.

Haar droom een eigen zaak te beginnen, was er altijd al, maar toen Janneke 12,5 jaar geleden de kans kreeg het pand van Kapsalon Peijnenburg, van Maria Peijnenburg, aan de Boxtelseweg in Liempde over te nemen, aarzelde ze geen moment. ,,Ik wist: als ik ooit de kans krijg, begin ik mijn eigen onderneming. Dit was hét moment.”

Janneke vervolgt: ,,Ik verhuisde twee jaar geleden ook zelf, met mijn man Kevin, vanuit Sint-Oedenrode naar de Europalaan in Liempde en besloot toen te gaan voor een kapsalon aan huis.”

Van deze stap heeft Janneke geen moment spijt gehad: ,,Ik houd van dit vak, van de klanten en de variatie, creatief bezig zijn én de gezelligheid van de kapsalon.”

GEZELLIGHEID

Gezelligheid is een woord dat de goedlachse Liempdse typeert. Samen met creativiteit en een bak energie. Deze combinatie zorgde voor vele hoogtepunten in het koperen bestaan van Kapsalon Janneke. ,,Of ik wat kan noemen? Poeh, het zijn er zoveel. Ik vind het altijd heel bijzonder om een bruidskapsel te maken. En als een klant me op zijn of haar sterfbed vraagt, een laatste knipbeurt te verzorgen. Dat vind ik enorm eervol.”

Janneke knipt, dames, heren en kinderen: ,,Soms komt een heel gezin om zich te laten knippen. En iedereen voelt zich hier thuis. Kapsalon Janneke is dan ook een kapsalon en geen haarstudio. Mijn motto? Voel je vooral op je gemak.”

Groots uitpakken om haar jubileum te vieren, kan door de coronamaatregelen niet. Maar Janneke heeft wel verschillende acties uitgezet, zoals een Rad van Fortuin, een kleurwedstrijd en verschillende acties. ,,En verder ga ik gewoon verder met mijn vak. Want dat doe ik het liefst.”

Meer informatie over Kapsalon Janneke is te vinden op facebookpagina www.facebook.nl/KapsalonJanneke.

Meer berichten