Logo demeierijboxtel.nl
<p>Tijdens de Nationale Buitenlesdag kregen leerlingen van onder meer de Molenwijkschool en de Willibrordusschool les op een buitenlocatie. Foto: IVN/Jantje Beton.&nbsp;</p>

Tijdens de Nationale Buitenlesdag kregen leerlingen van onder meer de Molenwijkschool en de Willibrordusschool les op een buitenlocatie. Foto: IVN/Jantje Beton. 

(Foto: IVN/Jantje Beton)

Lokale scholen doen mee aan landelijke Buitenlesdag

De Molenwijkschool in Boxtel en de Willibrordusschool in Esch doen vandaag mee aan de Nationale Buitenlesdag. Dit is een initiatief van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. De leerlingen gaan met hun leerkrachten naar buiten om op een verfrissende manier les te krijgen.

Tijdens de Buitenlesdag wordt aandacht gevraagd voor het belang van leren in de buitenlucht. Nu gebeurt dit nog nauwelijks. Ruim tachtig procent van de basisscholen heeft geen enkel beleid wat betreft het geven van buitenlessen en amper 1 procent van alle lessen vindt buiten plaats, zo blijkt uit onderzoek van DUO in opdracht van Jantje Beton en IVN.

Leerkrachten zeggen dat ze het liefst 25 procent van alle lessen buiten willen houden, maar dat ze hiervoor onvoldoende toegerust zijn. Zij willen meer kwalitatieve buitenlessen, de juiste materialen en een fijne omgeving, oftewel een groen ingericht schoolplein dat goed dienst kan doen als buitenlokaal.

Echter is zo’n 80 procent van de schoolpleinen nog een stenen woestijn. De organisatie achter de Nationale Buitenlesdag vraagt hier dan ook aandacht voor. Zo staan stoepplantjes, die tussen de tegels groeien, symbool voor het groen op de versteende schoolpleinen en woonwijken.

Meer berichten