Logo demeierijboxtel.nl
Corona of niet. Het huwelijk van Ashley en Erwin gaat altijd door. Foto Sandra Bierens Photography
Corona of niet. Het huwelijk van Ashley en Erwin gaat altijd door. Foto Sandra Bierens Photography (Foto: Sandra Bierens Photography)

Ashley en Erwin trouwen in coronatijd

Dat een balletje raar kan rollen laat het verhaal van Ashley van den Heuvel en Erwin Slot uit Boxtel zien. Zij leerden elkaar in 2016 kennen bij de korfbalvereniging waar een stukje taart zorgde voor meer en langdurig ‘zoet’. Het koppel werd namelijk verliefd. Eind 2019 ging Erwin op de knieën en deed zijn lief een huwelijksaanzoek dat volmondig met een ‘ja’ beantwoord werd. Het coronavirus dat slechts enkele maanden later Nederland binnendrong maakt het organiseren van de grote dag wel iets lastiger.

Ashley en Erwin leerden elkaar kennen op de korfbalclub in hun voormalige woonplaats Eindhoven. “Erwin speelde weleens mee in ons team. Dat zou hij ook doen tijdens een kampioenswedstrijd. Ik had voor die gelegenheid een taart gebakken. Hij was er echter die dag niet. Toen heb ik een stukje voor hem bewaard. Zo raakten we in contact. We zijn op date gegaan en de rest is historie”, blikt Ashley lachend terug. Het stel werkt in Boxtel en woont er sinds 2020. “Vanwege het virus en alle maatregelen hebben we nog niet echt de kans gehad om onze woonplaats echt te leren kennen. Het voelt echter goed”, stellen beiden. Tijdens een weekendje weg eind 2019 ging Erwin voor Ashley door de knieën. Ze blikt er stralend op terug. “Ik was zo overvallen door zijn aanzoek en de ring dat ik helemaal in tranen was. Ik stuurde gelijk vrienden een foto met mijn doorlopen make-up. Zij schrokken zich kapot en dachten dat er iets ergs gebeurd was”, lacht ze. Het stel besloot ruim de tijd te nemen om hun huwelijk goed te regelen en plande een datum in 2021. Corona in maart 2020 gaf nog geen zorgen. “Verleden jaar wimpelden we het weg door te stellen dat september 2021 nog wel even duurde”, aldus beiden. Hoewel de tijd voorbijvloog, deed corona dat niet. Inmiddels werden de plannen al een paar keer bijgesteld. “De afspraak bij een bruidszaak werd gecanceld en vele maanden uitgesteld. Ik wilde graag een aantal mensen meenemen. Dat waren er teveel. Toen zijn we gaan videobellen. Het plan was eerst overdag circa 50 mensen te ontvangen en dat aantal te verdubbelen naar een groot feest in de avonduren. Ook dat hebben we aangepast. We hebben een selectie moeten maken. Een beperkt aantal gasten zijn welkom bij de ceremonie. Daar willen we later mee gaan eten. Een feest in de avonduren is momenteel niet toegestaan”, aldus het koppel. Op de uitnodigingen komt een stukje tekst waarin melding wordt gemaakt dat dingen onder voorbehoud zijn. Wat er ook gebeurt. Het stel laat zich niet kisten. “We zien om ons heen stelletjes hun huwelijksdatum elke keer verzetten. Dat gaan wij niet doen. Corona of niet. De datum is langer geleden al geprikt en daar gaan wij ons aan houden. Het duurt nog een half jaar voor het zover is en er wordt intussen gevaccineerd. We passen alles aan behalve de datum.” Resoluut: “18 September is the big day.”

Meer berichten