Logo demeierijboxtel.nl
Ondanks dat zij al heel lang geen gasten meer mogen ontvangen blijven Gerie (L) en Edwin positief . Foto Wendy van Lijssel
Ondanks dat zij al heel lang geen gasten meer mogen ontvangen blijven Gerie (L) en Edwin positief . Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Uitbaters van Plein2 blijven positief

Dat het allemaal zó lang zou gaan duren, hadden Edwin Toonders en Gerie Antonis uit Boxtel dik een jaar geleden niet voorzien of kunnen bedenken. Ondernemen is echter vooruitzien, dus nadat de eerste coronaberichten in maart 2020 Nederland binnen druppelden en zelfs voor zij gedwongen waren hun restaurant Plein2 aan het Stationsplein 2 in Boxtel te sluiten, gooiden de uitbaters zelf al de deur op slot en het roer om. Zij begonnen met lekkere en gezonde kant en klare warme afhaalmenu’s. Nog steeds kan iedereen van woensdag t/m zondag bij hen terecht.

Er vloeit horecabloed door de aderen van Edwin en Gerie. De heren zijn beiden kok, houden van hun vak en van elkaar. Ze zijn al ruim 34 jaar samen. Vol jeugdig enthousiasme, plannen, ambities en, vertelt Edwin met een lach, niet geremd door levenservaring besloten zij ruim 30 jaar geleden samen een zaak te beginnen. Na een lange zoektocht begon het van oorsprong uit Valkenswaard afkomstige stel een klein restaurantje in Den Bosch. Het gebrek aan een terras en uitbreidingsmogelijkheden bracht hen slechts een paar jaar later al naar Boxtel waar ze met ingang van 1 januari 1996 Auberge van Boxtel overnamen. Een restaurant en sinds enkele jaren voormalig hotel dat enkele jaren geleden door de mannen Plein2 gedoopt werd. De oplettende lezer ziet dat er afgelopen januari 25 jaar waren verstreken. Een jubileum wat normaliter zéker tot feestelijkheden had geleid maar nu uitgesteld wordt tot later. Normaal is het echter sinds COVID-19 Nederland binnensloop niet meer geweest. “We zaten bovenop de berichtgeving en besloten zelf voor de 1e lockdown onze deuren te sluiten en een afhaalservice in het leven te roepen. Die is er nog steeds van woensdag t/m zondag”, vertellen ze. De heren en hun medewerkers zijn er intussen enorm bedreven in. Dat wil zeggen dat iedereen via www.plein2voorthuis.nl vers bereide gerechten kan bestellen. “Wij zorgen dat het op de afgesproken tijd heet klaar staat. Mensen kunnen zo thuis direct aan tafel”, leggen de mannen uit. Ze voegen toe: “Om te beginnen hebben we even moeten zoeken hoe we alles warm bij de mensen konden krijgen en welke gerechten zich daarvoor lenen. We hadden ook nog nooit bakjes gevuld”. Ook nadat gasten in juni weer welkom waren, werd hetzij beperkter doorgegaan met deze afhaalservice. Een die vanaf oktober met een 2e lockdown weer vol in beeld kwam. Dat het zo allemaal zo lang zou gaan duren hadden de heren een jaar geleden niet voorzien. Ondanks alles wordt er niet gemopperd. “Wij blijven positief. We hebben niemand hoeven ontslaan, werken nog steeds vijf dagen in de week en zijn dankbaar dat mensen ons nog steeds goed weten te vinden”, om te besluiten: “Maar natuurlijk hopen we snel weer open te mogen en gasten te ontvangen.” www.plein2.eu.

Meer berichten