Logo demeierijboxtel.nl
Jolanda combineert een goed klantencontact met het geven van zorg als podoloog bij Schoenmakerij Bas. Foto: Wendy van Lijssel
Jolanda combineert een goed klantencontact met het geven van zorg als podoloog bij Schoenmakerij Bas. Foto: Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Hulp bij voet- en houdingsklachten

Al sinds 1985 is Schoenmakerij Bas gevestigd aan Oosterhof 3A in Boxtel een specialist in het repareren van schoenen. De titel dekt in deze de lading bij lange na niet want het is ook het vertrouwde adres voor tal van andere zaken zoals een stomerijservice en een ruim assortiment aan tassen, ceinturen en nog veel meer. Als podoloog is Jolanda daarbij een onmisbare en belangrijke schakel. Ze schrijft zorg in hoofdletters en neemt als paramedisch voetspecialist voor iedereen die of spontaan langs komt of op afspraak ruimschoots de tijd om voet- en houdingsklachten adequaat te verhelpen.

BOXTEL - Tijd, aandacht, vakmanschap en service verpakt in een sociaal en bevlogen jasje. Zo kan Schoenmakerij Bas kort samengevat omschreven worden. Een zaak die tot de top van Nederland hoort en op hun vakgebied al vele prestigieuze prijzen uitgereikt kreeg. Iets wat, zo benadrukt naamgever Bas, niet alleen zijn verdienste is. Hij wordt namelijk bijgestaan door een topteam van specialisten die hun werk tot in de finesse in de vingers hebben. Niet alleen schoenmakers overigens. Belangrijk en onmisbaar is zijn partner Jolanda. Zonder overdrijven schrijft zij zorg met hoofdletters. Zij werkte maar liefst 22 jaar als assistent anesthesie en stond Bas van meet af aan bij in de winkel. Zo maakte zij automatisch kennis met het vak. Uiteindelijk vond ze het zo leuk dat zij zich liet omscholen tot podoloog. Dat is een paramedisch voetspecialist die een diagnose stelt en helpt bij voet gerelateerde klachten. Het is wat minder bekend dat problemen aan je voeten ook kunnen ontstaan bij knie-, heup- of nekklachten. In nauw overleg met een cliënt bekijkt Jolanda wat het probleem is, welke belemmeringen er zijn en hoe deze opgelost kunnen worden. “We werken laagdrempelig. Ik ben hier op dinsdag en woensdag. Mensen kunnen vooraf een afspraak maken maar ook gewoon aankomen en het probleem aan me voorleggen. Soms voldoet een (schoen)advies of kan ik iemand al helpen met (steun)zooltjes uit de grote standaardcollectie”, legt ze uit. Het kan echter ook zo zijn dat er iets op maat gemaakt moet worden. “We maken alle zooltjes zelf”, vertelt ze opgewekt. Het is niet het enige. Ook kan een orthese nodig zijn of moet er een (semi) orthopedische aanpassing gemaakt worden in de schoen(en) die de klant draagt. Jolanda werkt nauw samen met andere disciplines zoals de huisarts, fysio- en manueel therapie, diëtist en (medisch) pedicure. Indien het nodig is een afspraak te maken zijn klanten welkom in een ruimte bij Fysiotherapie De Dommel. Zowel in de winkel als op afspraak neemt Jolanda ruimschoots de tijd. “Ik vind persoonlijk contact echt belangrijk”, stelt ze. Ze heeft er geen moment spijt van ooit het roer omgegooid te hebben want: “Ik hou van mensen, de contacten, de gesprekken en de zorg die ik op deze manier kan bieden”, om tevreden te besluiten: “Daar haal ik veel voldoening uit.” 

www.schoenmakerijbas.nl

Meer berichten