Logo demeierijboxtel.nl
Bij Hebbes zijn medewerksters druk doende om er een einde aan te breien. Foto Wendy van Lijssel
Bij Hebbes zijn medewerksters druk doende om er een einde aan te breien. Foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Met Hebbes er een einde aan breien

Wie in de huidige tijd behoefte heeft aan een stukje positiviteit en iets leuks is van harte uitgenodigd om samen met alle medewerk(st)ers van Cadeauwinkel Hebbes in Boxtel een einde aan de coronatijd te breien. Letterlijk want daar, en intussen op meerdere plekken in Boxtel en omgeving worden tot eind april meters gemaakt teneinde het huidige record sjaal breien van 7,2 km te verbeteren. Hoofddoel is echter om met zoveel mogelijk mensen opgewekt richting het einde van corona te breien.

BOXTEL - Cadeauwinkel Hebbes aan de Markt in Boxtel is een textielatelier waar onder de vlag van Cello, creatieve mensen met een beperking dagelijks doende zijn met het maken van baby- en kinderartikelen voor het winkeltje. Die variëren van slabbetjes, omslagdoeken, tassen, boxkleden, knuffels, kussens aangevuld met andere leuke cadeautjes tot uiteindelijk zelfs een hele mand vol mondkapjes. Spulletjes die met zorg en liefde worden gemaakt. De winkel was echter, net als veel andere, geruime tijd helemaal gesloten. Dat was al een domper. Tel daarbij op dat iedereen op grote afstand van elkaar met een mondkapje op moet werken. Er zijn looplijnen en zomaar rondlopen voor een praatje mag niet meer. Handen en andere zaken worden voortdurend ontsmet. Gezellig samen koffiedrinken en met elkaar een boterham eten is allang passé. Ook het overlijden van een medewerkster liet niemand onberoerd. Op enig moment werd steeds lastiger om de ontspannen en vrolijke sfeer die er altijd is, vast te houden. “Door alle maatregelen moeten we al heel lang op een andere manier met elkaar omgaan. Dat hakt er bij iedereen wel in”, stelt persoonlijk begeleider Elly Mathijssen vast. Om het tij te keren en sfeer te creëren werd met elkaar nagedacht. De losse opmerking dat het tijd werd om er een einde aan te breien, was er een die met enthousiasme opgepikt werd. Daarom is er is tot eind april een breichallenge opgezet waar iedereen aan kan deelnemen. De vraag is om 25 steken op te zetten en een sjaal te breien van minimaal 2 meter. Dat mag met naalden en allerlei wol naar keuze. “Je kunt de sjaal hier doneren, maar je mag er ook een foto van maken en deze doorsturen. Ook de digitale sjaals worden mee gerekend. Je mag er een of meerdere maken. Dat maakt allemaal niets uit. Eind april gaan we alle meters tellen”, legt Elly uit. Wie wil breien maar geen wol heeft kan deze op afspraak op halen bij Hebbes en wie wol overheeft en er vanaf wil is uitgenodigd deze te doneren. Tot vreugde van iedereen is het initiatief al door velen opgepikt en wordt er her en der, net als bij Hebbes, lustig op los gepikt. Een grote tafel laat al een hele stapel zien. Het record van 7,2 km verbeteren zou leuk zijn maar doel is, zo laat Elly weten, vooral om in goede sfeer naar het einde van de coronatijd te breien. Voor informatie zie de Facebookpagina Hebbes Boxtel.

Meer berichten