Logo demeierijboxtel.nl
<p>In de wijk In Goede Aarde zijn diverse jonge boompjes vernield. Daarnaast was er de afgelopen maanden nog meer vandalisme in de buurt. Foto: Ad van de Wetering.</p>

In de wijk In Goede Aarde zijn diverse jonge boompjes vernield. Daarnaast was er de afgelopen maanden nog meer vandalisme in de buurt. Foto: Ad van de Wetering.

(Foto: Ad van de Wetering)

Buurtbewoners zijn vernielingen in Munsel beu

De laatste weken is het flink raak in de wijk Munsel en In Goede Aarde. Bewoners en de vrijwilligers die actief zijn op het terrein van De Kleine Aarde melden regelmatig vernielingen van onder meer natuur. Zo vonden onlangs diverse buurtbewoners afgebroken boompjes in hun wijk.

Omwonenden en betrokkenen voelen zich onveilig en maken zich zorgen over de schade en de financiële gevolgen. Het gaat onder meer om vernielingen aan bomen en banken, een busje dat is opengebroken, banden die zijn lek gestoken en containers die zijn omgetrapt. De buurt maakt zich zorgen, de schade loopt ondertussen in de duizenden euro's.

Stichting Wijkberaad Munsel-Selissen heeft op haar Facebookpagina een getuigenoproep geplaatst en ook de politie hoort graag tips. Binnen de Boxtelse politiek wordt nu ook aan de bel getrokken. De fractie van D66 heeft vragen gesteld aan het college van B en W. Zij wil weten of er al gesprekken zijn geweest met omwonenden en waarom er nog niets met beelden is gedaan, waarop een aantal betrokken jongeren zijn vastgelegd.

Volgens de buurt gaat het om een groepje jongeren dat eerder voor overlast zorgde rond het Dommelbad. Daarom wil D66 weten of hier iets tegen gedaan kan worden.

Meer berichten