Plannen voor winkelcentrum Oosterhof krijgen groen licht | De Meierij Boxtel
Logo demeierijboxtel.nl
<p>De winkeliers in winkelcentrum Oosterhof houden regelmatig prijsacties. Nog dit jaar krijgen zij meer ruimte voor hun winkels.</p>

De winkeliers in winkelcentrum Oosterhof houden regelmatig prijsacties. Nog dit jaar krijgen zij meer ruimte voor hun winkels.

(Foto: eigen collectie)

Plannen voor winkelcentrum Oosterhof krijgen groen licht

Het Boxtelse college is akkoord gegaan met de verkoop van grond aan de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren (CVvE) van Winkelcentrum Oosterhof. Er is nu groen licht om het ontwikkeltraject van het winkelcentrum verder in te zetten. Naar verwachting kan in de tweede helft van dit jaar de verbouwing van start gaan. ,,We zijn verheugd dat, na een intensief proces, waarbij met namen voormalig wethouder Eric van den Broek betrokken was, dit plan bij alle betrokken partijen goedkeuring vindt," vertelt demissionair wethouder Herman van Wanrooij.

Eerdere plannen bleken in het verleden niet haalbaar. Vorig jaar werd een nieuw plan gepresenteerd om de ontwikkeling vooral binnen de bestaande muren te realiseren. Dit past binnen het geldende bestemmingsplan. Er is verder sprake van een minimale uitbreiding. Zo wordt bijvoorbeeld aan de noordzijde de gevel rechtgetrokken. De ontwikkelaar heeft namens de CVvE een verzoek gedaan tot koop van deze grond. Hier heeft de gemeente mee ingestemd.

,,Met dit plan ligt er een mooie toekomst voor het winkelcentrum, de ondernemers, de eigenaren en uiteraard de inwoners van de wijk Oost in het verschiet", zegt Van Wanrooij.

De omgevingsvergunning is vorige week verleend. Ook neemt de CVvE binnenkort een besluit over de werkzaamheden. Naar verwachting kan medio dit jaar de verbouwing van start gaan. De gemeente heeft in persoonlijk overleg met de klankbordgroep Omwonenden Oosterhof gesproken over de plannen en over een opknapbeurt van de omgeving rondom het winkelcentrum. In overleg met de eigenaren bekijkt de gemeente de mogelijkheden om het openbaar gebied een facelift te geven. De wens is dat dit straks aansluit bij het vernieuwde winkelcentrum. Daarom is ook besloten de opbrengsten van deze grondverkoop te reserveren voor een kwaliteitsimpuls in het openbaar gebied rondom Oosterhof.

Meer berichten