Kijk naar Toen: Uit de wind in de zon | De Meierij Boxtel
Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Wies van Leeuwen

Kijk naar Toen: Uit de wind in de zon

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo’n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en ‘schrijf geschiedenis’. De rubriek ‘Kijk naar Toen’ is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Meierij. Reageer op deze foto via ons digitale geschiedenisboekje over Liempde: www.bhic.nl/liempde of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

Nu is het hier leeg, maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat het vol leven was op het overdekte terras van Kees van der Velden. In de zon en uit de wind was dit vast een aantrekkelijk plekje om de dag door te nemen onder het genot van een drankje, met uitzicht op eenieder die voorbij liep. Naar binnen gluren in het café zelf kunnen we niet, de vitrage ontneemt ons het zicht. Maar gelukkig zijn er vast mensen die hun herinneringen aan deze uitspanning aan de Barrierweg (Dorpsstraat) willen delen.

Herken jij deze plek? Speelde jij hier als kind boven de kroeg, dronk je er wel eens een biertje aan de bar met familie of at je een broodje op het terras met vrienden? Dan horen we graag van je! Alle herinneringen en verhalen naar aanleiding van deze foto zijn welkom via het digitale geschiedenisboekje over Liempde: www.bhic.nl/liempde, kijk bij ‘Kijk naar Toen’. Foto: Wies van Leeuwen/Provincie Noord-Brabant, collectie BHIC

Meer berichten