Logo demeierijboxtel.nl
Twee leden van de werkgroep Heartsafe Esch bij de AED op het sportpark in het dorp. Die hangt nu op een plek waar iedereen erbij kan, zonder sleutel of pasje. (Foto: Heartsafe Esch).
Twee leden van de werkgroep Heartsafe Esch bij de AED op het sportpark in het dorp. Die hangt nu op een plek waar iedereen erbij kan, zonder sleutel of pasje. (Foto: Heartsafe Esch). (Foto: Eigen collectie)

Heel sportpark Esch is nu 'heartsafe' met één AED

In samenwerking met de besturen van Essche Boys en tennisvereniging d'Oggelen, heeft de werkgroep Heartsafe Esch zaterdagmiddag 29 augustus één AED geplaatst op sportpark Esch.

Deze AED is buiten geplaatst en door iedereen te gebruiken, ook door de korfbalclub Tovido en het gilde Sint-Willibrordus.

BEPERKT BESCHIKBAAR

Voorheen waren er op het sportpark twee AED's, maar deze werden binnen bewaard, zodat ze slechts beperkt beschikbaar waren. Alleen personen met sleutel of pasje konden over deze AED's beschikken.

Het is de bedoeling van de werkgroep Heartsafe om binnen Esch een achttal AED's te plaatsen, zodat we kunnen spreken van 'Heartsafe Esch'. Daarnaast zoekt de groep naar mensen die met een AED kunnen omgaan.

OPLEIDINGEN

Daarvoor zal de werkgroep de komende tijd ook opleidingen aanbieden. Nu zijn de cursussen vanwege het coronavirus helaas niet mogelijk.

In eerste instantie worden er mensen benaderd die in het verleden al een EHBO-cursus reanimeren hebben gehad.

Meer berichten