Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Fred van Laarhoven

Twintig klarinetten in Sint-Petruskerk

De redactie

Klassiek in de Kerken pakt de draad weer op. Op zaterdag 3 oktober geeft KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek een concert in de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur zonder pauze.

De toegangsprijs is vijftien euro; jongeren tot en met zestien jaar mogen gratis naar binnen. Alle coronamaatregelen worden nageleefd. Met anderhalve meter afstand is er plaats voor tachting bezoekers. Reserveren mag via het e-mailadres: reserveren@klassiekindekerken.nl. Er is geen nazit met drankje na afloop. Door hun aanwezigheid tijdens het concert, geven de bezoekers direct steun aan de musici.

Het programma in Boxtel omvat onder andere Rossini's Ouverture La Gazza Ladra, het Adagio For Strings van Barber, Beethoven's Octet voor blazers, en Song To The Moon uit de opera Rusalka van Dvorák.

Het KlarinetNsemble bestaat uit topamateurs en een aantal beroepsmusici, in totaal zo’n twintig klarinettisten. Zij vertegenwoordigen de complete klarinetfamilie: zes typen klarinetten, van hoge es- tot en met de lage contrabasklarinet. Het ensemble heeft een verrassend volle klank en is in staat symfonische werken te spelen. Soms klinkt het imposant, dan weer verstild, opzwepend, melancholiek of ontroerend.

BOXTELAAR

In het orkest speelt ook oud-Boxtelaar Rinus van Hamond. Hij was op zeventienjarige leeftijd in het Brabants Orkest de jongste klarinettist van het land en later jaren lang de eerste klarinettist van datzelfde orkest. Verder is hij 12,5 jaar dirigent geweest van Boxtel’s Harmonie.

Sinds de oprichting 25 jaar geleden staat het ensemble onder leiding van Maarten Jense, die alle stukken arrangeert en ook een aantal werken heeft gecomponeerd. Maarten Jense studeerde klarinet aan de conservatoria van Utrecht en Tilburg bij de internationaal vermaarde klarinettist Walter Boeykens. Daarnaast volgde hij lessen compositie en orkestdirectie.

Op zaterdag 12 december om 16.00 in het Baanderherencollege te Boxtel brengt de jonge talentvolle celliste Hanneke Rouw een soloprogramma met suites van Bach. Hanneke Rouw is op achtjarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.

Reserveren kan door een e-mail te sturen.

Meer berichten