Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Fotopersbureau Het Zuiden

Kijk naar Toen: Studiegebouw in het groen

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij er bij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Meierij. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Esch: www.bhic.nl/esch of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

ESCH – In maart 1951 worden hier een ‘studiegebouw en bungalow’ geopend. Ongetwijfeld geeft de meneer met de hoed een prachtige toespraak. Even daarvoor (of erna) hijst de jongeman naast hem de vlag, want ook daar zijn foto’s van. Achter hen zien we een houten gebouw met opvallend grote ramen, waardoor het licht binnen vrij spel heeft.

Doordat het bouwwerk van hout is, gaat het bovendien bijna naadloos op in de bosrijke omgeving. Toch hopen we dat het jou is opgevallen. Behalve de opnamedatum weten wij namelijk niets van deze foto. Zie jij wel direct waar deze foto genomen is? Herken je misschien zelfs een van de aanwezigen of heb je herinneringen aan deze plek? (Foto: Fotopersbureau Het Zuiden, collectie BHIC).

We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Reageren kan via www.bhic.nl/esch, kijk bij 'Kijk naar Toen’. Liever bellen? Mail je nummer en we bellen terug.

Rens van den Elsen
Meer berichten