Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Northern Talent Cup

Kas Beekmans (16) boekt progressie

Kas kon tijdens de test tevens zijn nieuwe kleurstelling voor het nieuwe seizoen presenteren. Op de kuip staat zijn nieuwe hoofdsponsor; Kurstjens BV. Het bedrijf uit Hedel is een specialist in hydraulische baggerwerken, (mobiele) mechanische slibontwatering en -droging en (mobiele) extractieve grondreiniging. De jonge Boxtelaar is erg blij met zijn nieuwe sponsor: ,,Zij hebben er een heel groot aandeel in gehad dat ik dit jaar nog kan racen. Ik kijk erg uit naar de eerste races op de Sachsenring."

De 16-jarige Boxtelaar Kas Beekmans heeft afgelopen weekend de KTM van de Northern Talent Cup voor het eerst aan de tand mogen voelen. Er werden tijdens de twee testdagen maar liefst twaalf sessies afgewerkt. De coureur wist gedurende de trainingen flinke stappen te maken. Ook kan Kas met trots zijn nieuwe hoofdsponsor Kurstjens BV presenteren.

Voorafgaand aan de testdagen was er eerst een dag waarin de rijders en teams uitleg kregen over de Northern Talent Cup. Daarnaast werden er diverse individuele en gezamenlijke foto’s gemaakt van de rijders in deze nieuwe competitie.

Zaterdagmorgen om 08.00 uur kon het echte werk beginnen op het circuit van Oschersleben in Duitsland. In de Northern Talent Cup rijden alle coureurs mee met een KTM Moto3 motor.

Aan de tand voelen

De buitenlandse rijders hadden al het nodige testwerk verricht met deze motor, maar voor de Nederlandse rijders was deze test de eerste mogelijkheid om de motor aan de tand te voelen. De KTM was eerst even wennen voor Kas, maar al snel wist hij flinke progressie te boeken. Kas: ,,Ik had verwacht dat deze KTM zou lijken op de motor van vorig jaar in het ETC of op de Moriwaki, maar dat was totaal niet het geval. Het was eerst even wennen met sturen, maar het is heel gaaf om met deze KTM te mogen rijden."

Hoog niveau

Dat het niveau in de Northern Talent Cup hoog ligt, werd ook al snel duidelijk. Vooral tijdens de tweede sessie op de tweede trainingsdag wist Kas zijn rondetijd flink te verbeteren. Dit zorgde ervoor dat Kas de tweede dag binnen de top tien afsloot. De jonge coureur is vooral blij met de ervaring die hij opdeed: ,,We hebben veel rijtijd gehad, dus ik heb van alles kunnen proberen qua rijden. Ook hebben we starts geoefend en een racesimulatie gedaan.”

De races die komend weekend op de Sachenring worden verreden vormen meteen de eerste ronde van de Northern Talent Cup.

Rens van den Elsen
Meer berichten