Logo demeierijboxtel.nl
Waar normaal gesproken jaarlijks een oldtimershow is in Oirschot, houdt de organiserende club nu een toerrit. (Foto: eigen collectie).
Waar normaal gesproken jaarlijks een oldtimershow is in Oirschot, houdt de organiserende club nu een toerrit. (Foto: eigen collectie). (Foto: Oirschot mobiel)

Oldtimertocht Oirschot ook door Boxtel

Rijdend erfgoed trekt langs terrassen

Redactie

De afgelopen jaren was het vaste prik: op de eerste zondag van september hield Old-Timers Oirschot (OTO) op de Oirschotse markt een oldtimershow onder de naam ‘Oirschot Mobiel’. Door de coronaperikelen is nu alles anders. Er is geen show, maar een toertocht, die onder andere de gemeente Boxtel aandoet.

De oldtimerclub hield achtmaal een show, in plezierige samenwerking met Liedertafel Santé, die altijd op deze dag rondom diezelfde markt een korenfestival organiseerde.

Door corona verandert er het een en ander. Voor zowel het korenfestival als de oldtimershow is een lange voorbereidingstijd nodig en gezien de onzekerheid over het al dan niet door mogen gaan van een dergelijk vergunningplichtig evenement, werd al vroeg besloten er voor dit jaar de stekker uit te trekken. Maar de oldtimerclub wilde toch iets doen, met name ook voor de kwetsbare groepen in de samenleving. Dat heeft geresulteerd in Oirschot Mobiel komt naar je toe!.
De 125 leden van Old-Timers Oirschot komen uit Oirschot en aangrenzende gemeenten. Op zondag 6 september zal een groot aantal van hen een rit maken langs zorginstellingen en terrassen in al die gemeenten. De chauffeurs rijden niet in colonne, maar volgen ieder de route in eigen tempo. De zorginstellingen die opgenomen zijn in de route krijgen vooraf een indicatie van het moment waarop de antieke en klassieke voertuigen langs hun gebouwen zullen rijden. De eerste chauffeur gaat om 10.00 uur 's morgens op pad, in de loop van de middag zal de laatste chauffeur zijn of haar route beëindigen.

ROUTE

De route loopt vanaf Spoordonk via de Beerzen naar de dorpen Diessen, Hilvarenbeek, Reusel-de Mierden, Bladel, Eersel, Veldhoven, Best, Liempde, Boxtel, Oisterwijk en Moergestel, om af te sluiten in Oirschot.
Old Timers Oirschot hoopt op deze manier de bewoners van de instellingen, die vaak noodgedwongen aan hun kamers gekluisterd zijn geweest, een mooie verrassing te bezorgen en de zorgmedewerkers een dankgroet te brengen. Tegelijkertijd hopen ze de mensen die jaarlijks naar het centrum van Oirschot kwamen, met deze rit in de gelegenheid te stellen om te genieten van het rijdend erfgoed. De deelnemers aan de rit zorgen dat hun bolides er pico bello uitzien. Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen. In 2021 hoopt OTO iedereen weer graag te ontvangen op de Oirschotse markt, voor een uitgebreide show.


Meer berichten