Logo demeierijboxtel.nl
Na een langdurige sluiting door corona staan de MuBo-gastvrouwen weer te popelen om bezoekers te kunnen verwelkomen (Foto: MuBo)
Na een langdurige sluiting door corona staan de MuBo-gastvrouwen weer te popelen om bezoekers te kunnen verwelkomen (Foto: MuBo) (Foto: MuBo)

Wisselexpositie Water & Vuur begint

MuBo

Maximaal tien bezoekers bij wisselexpositie

Expositie Water & Vuur

De heropening van MUBO valt samen met de start van de wisselexpositie Water & Vuur’, van de honderdjarige landelijke kunstenaarsvereniging Algemeen Kristelijk Kunstenaars Verbond. Van 29 augustus tot en met 1 november exposeren dertien professionele kunstenaars van verschillende disciplines hun werk. Tijdens de expositieperiode zijn regelmatig kunstenaars aanwezig voor uitleg over hun werk en worden ook lezingen en workshops georganiseerd. Bovendien is er een doorlopende kunstmarkt.

Na een lange periode van sluiting in verband met corona is Museum Boxtel (MuBo) vanaf zaterdag 29 augustus weer open voor publiek. Vanaf dat moment is de wisselexpositie ‘Water & Vuur’ op de begane grond te zien. Mede in verband met de herinrichting van de vaste expositie zijn de eerste en tweede verdieping van MuBo voor publiek gesloten. MUBO is geopend op zaterdagen en zondagen van 13.00-17.00 uur.

Als gecertificeerd museum houdt MUBO zich natuurlijk aan het corona-protocol van de museumvereniging en aan de laatste update van de corona-maatregelen van het kabinet. Dat betekent dat het museum corona-proof is gemaakt door de installatie van plexiglas spatschermen bij receptie en balie, het aangeven van looproutes met grondstickers en het communiceren van de coronaregels met borden en schermen. Het houdt ook in dat er maximaal tien bezoekers gelijktijdig in de wisselexpositie op de begane grond ontvangen mogen worden en dat iedere bezoeker wordt verzocht om opgave van zijn contactgegevens. Alles in het teken van ‘veiligheid voor alles’ voor bezoekers en medewerkers. Dit zijn welwillende, doorgaans wat oudere vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor MuBo, maar dat wel willen doen onder zo veilig mogelijke omstandigheden.

Wachten

Een bezoek aan de wisselexpositie hoeft niet van tevoren te worden gereserveerd. Wanneer er al tien bezoekers binnen zijn, kunnen andere belangstellenden in de ontvangstruimte wachten totdat er weer plaats is. In de ontvangstruimte zijn de tafels en stoelen zo opgesteld dat de 1,5 meter afstand is gerespecteerd. Bovendien is er koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar en kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de aanwezige kunstmarkt van de lopende expositie. MuBo vraagt de bezoekers om begrip en om de aanwijzingen van zijn receptie- en museummedewerkers zo goed mogelijk op te volgen en te respecteren. De entree van de nieuwe expositie bedraagt vier euro, de museumkaart is geldig. Kinderen vanaf twaalf jaar betalen twee euro.


Meer berichten