Logo demeierijboxtel.nl
BHIC: Kijk naar Toen
PNB001039220 Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC
BHIC: Kijk naar Toen PNB001039220 Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC (Foto: Wies van Leeuwen)

Kijk naar Toen: Café De Durpsherberg

Kijk naar Toen

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Meierij. Reageer op deze foto via ons digitale geschiedenisboekje over Liempde: www.bhic.nl/liempde of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

In dit eeuwenoude pand aan de Dorpsstraat in Liempde is een café met de fraaie naam ‘De Durpsherberg’ te vinden. Begin jaren ’80 verraadt alleen het uithangbord van ‘De Kroon’s bieren’ dat je hier ook toen al voor een biertje terecht kon. Helaas ontnemen de glasgordijnen ons het zicht. We weten dan ook niet of hierbinnen in al die jaren veel veranderd is, of dat alles in de kroeg juist nog precies zo is als vroeger.

Ongetwijfeld zijn er mensen die deze dorpsherberg kennen als hun broekzak. Breng jij leven in deze statische foto? Kwam of kom jij hier geregeld over de vloer? Groeide je hier misschien wel op of stond (of sta) je er achter de bar? We horen graag van je! Alle verhalen zijn welkom. Deel jouw reactie via het digitale geschiedenisboekje over Liempde: www.bhic.nl/liempde, kijk bij 'Kijk naar Toen'. Bel je liever? Mail je nummer en we bellen je terug. (Foto: Wies van Leeuwen (Provincie Noord-Brabant), collectie BHIC)

Meer berichten