Logo demeierijboxtel.nl
Vanaf volgende week kunnen de avonturen van Joepie van illustrator/tekenaar Ferry Segers gevolgd worden in Meierij Boxtel
Vanaf volgende week kunnen de avonturen van Joepie van illustrator/tekenaar Ferry Segers gevolgd worden in Meierij Boxtel (Foto: )

Wekelijks op avontuur met Joepie

Wendy van Lijssel

Met een missie ben ik scherp en haal het beste naar boven

Op avontuur met Joepie

Vanaf volgende week gaat De Meierij Boxtel in elke uitgave de avonturen van stripfiguur Joepie meenemen. Een karakter uit de fineliner van illustrator Ferry Segers uit Boxtel. Joepie gaat geen uitdaging uit de weg en maakt daarom van alles mee. Hij wordt neergezet in een pakkende en humoristische verhaallijn met een wekelijks vervolg. Bij het bewaren en achter elkaar 'plakken' ontstaat als vanzelf een uniek stripboek.

Eigenlijk had hij graag striptekenaar geworden. Hoewel dat er niet meteen van kwam, wil dat niet zeggen dat Ferry Segers uit Boxtel zijn ‘oude liefde’ vergat. Hij bleef in zijn vrije tijd tekenen en ontwikkelde door de jaren heen een eigen stijl. Vanaf de volgende editie kunnen lezers van Meierij Boxtel kennis maken met Joepie en voortaan wekelijks zijn humoristische avonturen volgen.

BOXTEL – Ferry Segers is dolenthousiast. Vanaf volgende week staat hij aan het roer van de vervolgstrip van het karakter Joepie dat hij wekelijks uit zijn fineliner laat vloeien. Joepie neemt lezers van De Meierij Boxtel mee bij zijn belevenissen. De stripfiguur is een avontuurlijke jongen die geen uitdaging uit de weg gaat, van alles meemaakt en dat verpakt in een humoristisch jasje deelt met iedereen. Joepie was tot volgende week nog nergens zichtbaar. Daar komt verandering in en Ferry heeft er veel zin in om zijn tanden eens goed in de strip te zetten. ,,Ik heb Joepie al langer voor mezelf op papier staan. Nu gaat hij voor De Meierij Boxtel allerlei avonturen beleven. De verhaallijn heb ik al bedacht, maar er kunnen wekelijks nuances in worden aangebracht. Ik ga het zo maken dat het leuk is om te bekijken, lezen én te blijven volgen”, belooft hij. Ferry tekent niet op de computer, maar op tekenpapier met een fineliner om het geschetste later te ‘inkten’ en dusdanig te bewerken dat het in hoge resolutie via de digitale snelweg verzonden kan worden en gelijk drukwaardig is. Het verzorgen van een wekelijkse strip is een hele klus maar: “Ik werk het beste met het ‘mes op mijn keel”, weet hij uit ervaring. ,,Met een missie en een moetje ben ik van meet af aan scherp en haal het beste uit mezelf naar boven.” Als kind wilde Ferry striptekenaar worden en, zo bekent hij, heel graag een strip maken voor een krant. Die wens komt nu uit. Ferry heeft nog een goede tip. Lachend: ,,Als je alle losse eindjes aan elkaar plakt heb je uiteindelijk een compleet stripboek. Ook dat is een droom.” Dan: ,,Mijn jongensdroom komt uit.”

Meer berichten