Logo demeierijboxtel.nl
Broodbakken in het bakhuisje op het erf van D'n Liempdsen Herd. Foto: Ruud van Nooijen.
Broodbakken in het bakhuisje op het erf van D'n Liempdsen Herd. Foto: Ruud van Nooijen. (Foto: Ruud van Nooijen)

Traditionele broodbakdag in Liempde

Ook in de zomervakantie gaan de bakkers van D’n Liempdsen Herd door met het bakken van authentiek brood. Op zondag 9 augustus verzorgen zij weer een broodbakdag in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd, gelegen aan de Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand. Zelf brood bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet. Op het achtererf van D’n Liempdsen Herd is enkele jaren geleden een fraai bakhuisje gerealiseerd. In de houtgestookte oven wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’.

De broden zijn te koop tijdens de Liempdse broodbakdagen. Een authentiek gebakken brood kost 3 euro per stuk. Maar altijd geldt: zolang de voorraad strekt.

CORONAPROOF BAKDAG

In D’n Liempdsen Herd zijn diverse Coronamaatregelen getroffen. Deze maatregelen gelden voor de terrassen en het gebouw van het lokale bezoekers- en ontmoetingscentrum.

In het authentieke bakhuisje mogen maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bezichtigen. Hiermee kan de broodbakdag coronaproof ingevuld worden.

ZELF BAKKEN?

Het is ook mogelijk om met een groep van vier tot zes personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde van D’n Liempdsen Herd ga je aan de slag met het maken en bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt de groep een rondleiding in de langgevelboerderij en over het erf van D’n Liempdsen Herd door een van de gidsen.

Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag; ook in de vakantieperiode. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd. Hier wordt vanaf 11.00 uur het ouderwetse bakkersambacht in volle glorie getoond. De eerste broden zijn rond 12.30 uur klaar en de tweede (en laatste) lading broden komt om 14.00 uur versgebakken uit de oven.

Kijk voor meer informatie op de website www.liempdsenherd.nl

Meer berichten