Logo demeierijboxtel.nl
Foto: Mies den Otter

Estafette tegen raketten

Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn de persoonlijke verhalen die achter zo'n foto schuilgaan. En daar zoeken wij naar. Was jij er bij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'. De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in samenwerking met De Meierij. Reageer op deze foto via het digitale geschiedenisboekje over Boxtel www.bhic.nl/boxtel of per mail via kijknaartoen@bhic.nl.

BOXTEL – ‘Ontwapenen om te ontwikkelen’, staat er met dikke letters op het spandoek geschreven. En op de borden op de grond: ‘Fietsestafette tegen de raketten’. Deze foto is gemaakt door Mies den Otter voor de voordeur van de pastorie van de voormalige Maria Reginakerk in Boxtel en we hebben er zo nog een stuk of vier in ons archief. We kunnen ons van alles voorstellen bij deze actie, die - naar wij aannemen - begin jaren ’80 zal zijn georganiseerd tegen de plaatsing van kruisraketten, maar horen dat toch liever uit eerste hand.

Dus: herken jij jezelf op deze foto, was je een van de initiatiefnemers, fietste je mee tegen de raketten of roept deze foto andere herinneringen bij je op? Dan nodigen we je van harte uit om te reageren.

Deel jouw verhaal via onze website: www.bhic.nl/boxtel, kijk onder ‘Boxtel’. Bel je liever? Mail je nummer en we bellen je terug.

Foto: Mies den Otter, collectie: BHIC

Meer berichten