Logo demeierijboxtel.nl
De Nederlandse singer-songwriter Tim Knol trapt het seizoen van Podium Boxtel af in september. Hij speelt twee voorstellingen op een dag. FOTO: Paul Bergen.
De Nederlandse singer-songwriter Tim Knol trapt het seizoen van Podium Boxtel af in september. Hij speelt twee voorstellingen op een dag. FOTO: Paul Bergen. (Foto: Paul Bergen)

Podium Boxtel weer in de startblokken

Podium Boxtel is klaar voor een nieuw theaterseizoen. Het bestuur van de theaterzaal aan de Burgakker heeft vorige week donderdag het programma gepresenteerd voor de eerste helft van het nieuwe theaterseizoen. In de maanden september-december 2020 staan veertien voorstellingen op de rol. De start is zaterdag 5 september met een solo-optreden van singer-songwriter Tim Knol.

BOXTEL - Podium Boxtel is terug. Nadat de coronacrisis een vroegtijdig einde had gemaakt aan het theaterseizoen 2019-2020, is de voorbije maanden hard gewerkt aan een nieuw en gevarieerd programma. De ingrediënten zijn als vanouds muziek, cabaret, stand-up comedy en film.

Het bestuur van Podium Boxtel presenteert het nieuwe programma in een flyer vorige week onder haar Vrienden van Podium Boxtel is verspreid en ook op tal van plekken in het dorp afgehaald kan worden. ,,Met trots en vol goede moed presenteren we ons programma", zo stellen bestuursleden Paul van Alphen, Ton van Dooremalen, Nol Delmée, Marc Cleutjens en Hettie van der Ven in het boekwerkje. Samen met locatiemanagers Femke Lagerweij en Daatje van Alphen van Boxtelse Buren en theaterprogrammeur Bert Engelbart is maandenlang intensief gewerkt aan het samenstellen van een programma dat past bij de schaal van Podium Boxtel en bovendien coronaproof aan het publiek voorgeschoteld kan worden.

Voorzitter Paul van Alphen verwacht dat theaterliefhebbers ondanks alle coronamaatregelen de weg naar Podium Boxtel weten te vinden. ,,We doen er alles aan om het theaterbezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bovendien hebben we in de eerste helft van het seizoen 2020-2021 een heel aantrekkelijk en gevarieerd programma. Ik denk dat heel veel mensen snakken naar een avondje uit. Bij Podium Boxtel kan dat. Gezellig uit in de buurt.”

Een week na de presentatie van het theaterprogramma lanceert Podium Boxtel in de zomervakantie enkele livestream concerten. Donderdag 9 juli bijt Fenne van Wuijtswinkel & Band het spits af. Daarnaast beklimmen ook de bands REMember Buffalo en DI-Project de bühne van de theaterzaal aan de Burgakker. De uitzenddata van die optredens worden later bekendgemaakt.

De concerten zijn te zien op het YouTube-kanaal van Podium Boxtel en beginnen om 20.15 uur.

Kijk voor alle informatie en voor kaartjes op www.podiumboxtel.nl

Rens van den Elsen
Meer berichten