Logo demeierijboxtel.nl
Bakkers Stephan van den Meulebrouck (rechts) en Frank Bax zijn trots op hun producten. (Foto: Ruud van Nooijen).
Bakkers Stephan van den Meulebrouck (rechts) en Frank Bax zijn trots op hun producten. (Foto: Ruud van Nooijen). (Foto: Ruud_van_Nooijen_Boxtel_Netherlands)

Bakkers bakken ze ouderwets bruin

De bakkers van het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgen zondag 12 juli weer een broodbakdag in het authentieke bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. Rond 12.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde om 14.00 uur. De broodbakdagen zijn elke tweede zondag van de maand; ook in de vakantieperiode. Zelf brood bakken kan ook. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’.

De smaak van toen, lekkerder wordt het niet. Zo vinden de bakkers natuurlijk zelf. Maar dat kunnen bezoekers dus ook zelf komen testen. Op het achtererf van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is vorig jaar een fraai bakhuisje opgebouwd. In de houtgestookte oven wordt op authentieke wijze brood gebakken, met gegarandeerd ‘een smaak als vanouds’. De broden zijn te koop tijdens de broodbakdagen. Een authentiek gebakken brood kost 3 euro per stuk. Maar ook hier geldt altijd: zolang de voorraad strekt.

Coronaproof bakdag

In en achter het bezoekerscentrum zijn diverse maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen gelden zowel voor de terrassen als het gebouw. In het bakhuisje mogen daarom maximaal twee bezoekers tegelijk het bakproces bezichtigen. Op deze manier is het mogelijk om de broodbakdag coronaproof in te vullen.

Zelf bakken?

Het is ook mogelijk om met een groep van vier tot zes personen zelf brood te bakken in het bakhuisje van D’n Liempdsen Herd. Boek hiervoor het arrangement ‘We bakken ze bruin’. Onder leiding van een van de bakkers van het bakkersgilde ga je dan aan de slag met het bereiden en natuurlijk ook bakken van het brood. Wanneer de broden in de oven liggen, krijgt je groep een rondleiding in de langgevelboerderij en over het erf van het Liempdse bezoekerscentrum door een van de gidsen. Meer informatie staat op de website:

www.liempdsenherd.nl

Meer berichten