Logo demeierijboxtel.nl
Indien ze kan, helpt Natasja Willems iedereen op geheel eigen wijze vooruit. Foto; Wendy van Lijssel
Indien ze kan, helpt Natasja Willems iedereen op geheel eigen wijze vooruit. Foto; Wendy van Lijssel (Foto: )

Zij houden de gemeenschap leefbaar

Eigenlijk wil ze er ‘ginne praot’ over hebben en ze is eerlijk als ze meldt doorgaans zonder vooropgezet plan in het diepe duiken. Samengevat doet Natasja Willems uit Boxtel maar iets als de nood aan de man of vrouw is, maar komt ze wél in actie. Zodoende heeft ze in verloop van jaren al velen een groot plezier gedaan en menigeen vooruitgeholpen.

BOXTEL – ,,Ik vind het geen vrijwilligerswerk. Als ik iemand kan helpen dan doe ik dat. Doorgaans zonder daar lang over na te denken. Ik bedenk iets en ga er direct mee aan de slag”, aldus Willems. Een dame met het hart op de tong en op de juiste plek. Want hoewel ze het zelf zo niet omschrijft, hielp en helpt ze ook zonder concept-visie, ellenlange vergaderingen of duimdikke verslagen, al menigeen. De in Esch geboren en getogen dame woont inmiddels al jaren in Boxtel, waar ze een modezaak runt. Ook iets wat spontaan geboren werd. ,,Ik ben er zomaar mee begonnen in een klein pandje en heb het jaren gecombineerd met een baan in de zorg. Intussen ben ik daarmee gestopt en heb ik een grote winkel”, vertelt ze opgewekt.

Al in het winkeltje bedacht ze met kerst iemand in het zonnetje te zetten die dat om wat voor reden dan ook verdiende. Er werd massaal gereageerd op haar oproep. ,,Ik kreeg heel vaak ook schrijnende verhalen van mensen die er nodig even helemaal uit moesten of een opsteker verdienden omdat ze er altijd zijn voor anderen. De gelukkige werd door mij van top tot een aangekleed, mocht naar de kapper en kreeg een lunch aangeboden. Dat was hartstikke leuk om te doen", blikt ze opgewekt terug. Ze organiseerde het diverse jaren. ,,Ik heb eigenlijk nooit rust, want ik haal me altijd weer iets op mijn nek”, lacht ze. Om daar aan toe te voegen: ,,Daar denk ik dan niet diep over na. Ik begin er altijd zomaar aan.” Zo organiseerde ze bijvoorbeeld een sponsoravond voor mensen die in Ghana een speeltuin wilden realiseren. Ze had al een locatie en artiesten geregeld toen ze bedacht dat als het niet zou slagen het haar duizenden euro’s zou kosten. Gelukkig viel het ‘kwartje’ voor organisator en ontvanger de goede kant op.

Het is tekenend hoe ze in elkaar steekt. ,,Als ik kan helpen doe ik dat”, stelt ze simpel. Nadat ze jaren iemand een make-over bezorgde, zamelde ze afgelopen jaar met kerst speelgoed in om uit te delen aan iedereen die het financieel wat zwaarder had. Het groeide uit tot een tweedaags evenement compleet met pannenkoeken versieren, een paardenkoets, een kerstman en muziek. Kinderen en hun ouders werden verrast met cadeautjes die ter plekke uitgezocht mochten worden. De enorme stapel die over was, werd na afloop verdeeld over een Blijf-Van-Mijn-Lijfhuis in de regio en de plaatselijke Vincentiusvereniging. ,,Eigenlijk hoop ik dat zij het dit jaar oppikken. Daar wil ik ze wel bij ondersteunen”, bedenkt ze hardop. Dan: ,,Als ik ooit in de problemen kom, dan hoop ik ook geholpen te worden."

Natasja Willems stond de afgelopen tijd tot heden collega-ondernemers bij die (zwaar) te lijden hadden onder de coronacrisus. Voor een Boxtels echtpaar dat naar Spanje emigreerde om er een B&B te beginnen, hield ze een loterij waarbij de opbrengst ervoor zorgde dat zij de hypotheek kon betalen. Voor een collega met een feestwinkel elders verkoopt ze Brabantse vlaggen en feestelijke heliumballonnen. Dat doet ze nog steeds. Tijdens openingstijden verkrijgbaar bij Natasja Fashion aan de Rechterstraat 6A in Boxtel.

Wendy van Lijssel
Meer berichten