Logo demeierijboxtel.nl
Leo en Trea van de Laar zetten zich beiden op diverse fronten in om de gemeenschap leefbaar te hebben. Foto Wendy van Lijssel
Leo en Trea van de Laar zetten zich beiden op diverse fronten in om de gemeenschap leefbaar te hebben. Foto Wendy van Lijssel (Foto: )

Zij houden de gemeenschap leefbaar

veel samen, maar ook dingen onafhankelijk van elkaar

Wendy van Lijssel

Veel doen ze samen en sommige dingen onafhankelijk van elkaar. Feit is dat Leo en Trea van de Laar van der Rijdt uit Liempde beiden op diverse fronten vrijwillig hun handen uit de mouwen steken. Dat varieert van bestuurlijke en carnavaleske activiteiten tot de EHBO, SPPiLL, de Natuurwerkgroep, het Vrouwen Contact Liempde en meer.

LIEMPDE – Leo en Trea van de Laar zijn beiden al hun leven betrokken en aangesloten bij allerlei verenigingen/groepen en organisaties waar zij zich onbaatzuchtig voor inzetten. Als jongeman was Leo tien jaar actief als jeugdleider bij het voormalige Jong Nederland. Later stond hij mede aan het organisatieroer van een een zeskamp en een sportdag vanuit de KPJ voor de Ploegers en verrichtte hij nog meer hand en spandiensten voor hen. “Voor aansluiting moest je gevraagd worden”, blikt het echtpaar terug. Dat gebeurde in 1979. De Ploegers zijn nog steeds belangrijk. Leo was drie keer adjudant, zat in het bestuur en is nu vertrouwenspersoon. Beiden zijn erelid. “Wij hebben samen in allerlei commissies gezeten zoals tien jaar in de jeugdcommissie. ik heb ook 11 jaar meegewerkt aan de carnavalskrant. Die breng ik nog steeds rond”, aldus Trea. Als ex-adjudant is Leo lid van het GAOS die met enkele leden het afgelopen najaar het standbeeld van de Ploegende Boer opknapten. Terwijl Trea vooral steunend lid is van de Natuurwerkgroep is Leo al vanaf de oprichtingsdatum ook echt actief. “Ik ben bij diverse projecten en werkgroepen coördinator geweest. Nu verzorg ik samen met anderen veldlessen voor de basisschooljeugd”, vertelt hij. Leo is al 38 jaar lid van vogelvereniging De Notenkraker waar hij voorzitter is en ringencommissaris. Zijn voorliefde voor Natuurbroed Gouldamadines maakt dat hij er thuis veel heeft en gelijk ook fungeert als secretaris van de SNGN.waarbij Leo zuid-Nederland voor rekening neemt. Ook is hij al 40 jaar lid van EHBO-Vereniging Liempde. Hij is verantwoordelijk voor alle plaatselijke AED’s waarbij de maandelijkse controle zorgt dat alles 100% in orde is. Als medewerker van SPPiLL is Leo lid van de watergeefploeg en kunnen de ruimtes van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd mede via hem gereserveerd worden. Terwijl het stel veel gemeenschappelijke hobby’s heeft en zich daarvoor inzet is het vooral Trea die al decennialang te vinden is bij voetbalvereniging DVG. “Ik heb eerst gespeeld, ben na een blessure tijden met de dames naar wedstrijden gegaan en intussen zit ik al weer 15/16 jaar aan de kassa bij thuiswedstrijden”, somt ze op. Ook is ze actief in het bestuur van het “Vrouwen Contact Liempde”. Van september tot mei organiseren we van alles voor dames. Van wandelingen en lezingen tot keezavonden, kienen en meer.” Beiden vinden het hun belangeloze inzet ‘gewoon’ en stellen: “Als je iets organiseert en het goed gaat en iedereen het gezellig heeft, dan geeft dat veel voldoening.”

Meer berichten