Logo demeierijboxtel.nl
Jan Pennings won samen met Lola Nouwens onlangs LEGO MASTERS. Het eerste wat hij kocht was een lang gewenste doos LEGO
Jan Pennings won samen met Lola Nouwens onlangs LEGO MASTERS. Het eerste wat hij kocht was een lang gewenste doos LEGO (Foto: )

Jan is nog lang niet klaar met bouwen

Recent werden Jan Pennings en Lola Nouwens LEGO Masters 2020 tijdens de 1e editie van het gelijknamige RTL 4 programma. Gedurende 8 weken streden zij in een afvalrace om de titel, bokaal, de visite aan het LEGO House in Denemarken en € 25.000, - In de finale waren er nog drie teams die zich dit keer mochten uitleven in een vrije opdracht. Een extra BRICKMASTER, voormalige teams én het Nederlandse publiek brachten hun stem uit. De Maja tempel van Jan en Lola kon rekenen op de meeste waardering.

LEGO MASTERS

Ik heb best veel LEGO, maar dat kan je nooit genoeg hebben

Wendy van Lijssel

Ze zijn creatief, technisch, vindingrijk, fantasievol, denken out of the box, zijn in staat om goed samen te werken en om onder grote druk te presteren. Dat maakt opgeteld dat Jan Pennings uit Boxtel en Lola Nouwens onlangs stralend van geluk uitgeroepen werden tot winnaars van het 1e seizoen van LEGO MASTERS. Het programma van RTL 4 dat liet zien dat het genoemde ‘speelgoed’ echt meer is dan kinderspel en de mogelijkheden eindeloos.

BOXTEL – Nadat Jan Pennings online een oproep voorbij zag komen voor deelname aan LEGO MASTERS en hierover getipt werd door een vriend, bedacht hij om zich samen met zijn ex geliefde Lola Nouwens op te geven. “Ik heb nog steeds een hele zolder vol liggen met LEGO. Zowel Lola als ik bouwen en spelen daar nog mee. Lola is daarbij vooral bezig met fotografie en verhalen maken met Lego mini figuurtjes. We vullen elkaar op veel manieren goed aan en wij kennen elkaar zo goed dat we aan een blik genoeg hebben. Ik dacht daarom dat we een goed team zouden zijn”, blikt Jan terug. Dat hij gelijk had, weten we intussen. Tot het moment van de finale en de uiteindelijke winst waren het echter bloedstollende stressvolle weken. In een LEGO walhalla met 2,5 miljoen steentjes werd onder grote druk, onder het wakende oog van talloze camera’s en het Nederlandse publiek met elkaar gewerkt aan bijzondere opdrachten die op een eigen manier ingevuld dienden te worden. Deze werden uiteindelijk beoordeeld door BRICKMASTER die lette op de stijl, het creatieve en originele, de verwerkte technieken en uiteindelijk ook het verhaal dat het bouwsel vertelde. De afvalrace begon met acht teams. In de uiteindelijke finale resteerden er drie waaronder Jan en Lola. “Het was gedurende die hele periode, zeker onder de tijdsdruk die er elke keer op lag, wel eens moeilijk om rustig te blijven. Als we klaar waren, was er opluchting en trots op wat we gebouwd hadden tót we zagen wat de anderen hadden. Dan schoot ik weer in de stress. Iedereen was zo goed”, memoreert Jan. Hij stelt: "Niks is onmogelijk met LEGO. Echt alles kan." Iets wat duidelijk zichtbaar was in het programma. Nadat de opdracht gelanceerd werd was er eerst een snelle brainstorm en schreef het 2-tal voor de voet op wat er in hun hoofd opkwam. Jan; “We probeerden er altijd iets van ons beiden in te verwerken. Dat verhoogde het plezier en zorgde voor extra trots.” Van alle opdrachten was ‘de 19e eeuw’ er eentje waar het duo om te beginnen niet zo blij mee was maar: “Hoe we dat omdraaiden naar de winst, vond ik echt geweldig. Dat, samen met het winnen van de finale is iets wat ik nooit meer zal vergeten.” Wie denkt dat Jan voorlopig geen steentje meer kan zien vergist zich. Hij meldt opgewekt: “Na het programma heb ik gelijk de UCS-versie van slave 1 gekocht. Die stond allang op mijn verlanglijstje.” Dan: Ik heb best veel LEGO maar daar kan je nooit genoeg van hebben."

Meer berichten