Logo demeierijboxtel.nl
Albert Bressers deelt zijn muziek, recepten en wandelingen en is nog op veel andere fronten actief. foto Wendy van Lijssel
Albert Bressers deelt zijn muziek, recepten en wandelingen en is nog op veel andere fronten actief. foto Wendy van Lijssel (Foto: Wendy van Lijssel)

Zij houden de gemeenschap leefbaar

Hoewel zowel de recepten als alle wandelingen al online gezet waren bundelde Albert Bressers deze een paar jaar geleden op de site https://bartjesreceptenblog.wordpress.com/ Hoewel de Vierdaagse van Nijmegen die hij al elf keer liep vanwege het corona virus dit jaar niet doorgaat, is Albert momenteel doende om alle wandelingen op genoemde site nog eens te lopen want: “Door de jaren heen veranderen situaties. Ik zorg dat het actueel blijft.”

Bartjes recepten en mooiste wandelingen

om te beginnen kuieren door de mooie omgeving van Liempde

Wendy van Lijssel

Hij doet én hij deelt graag. Daarom heeft Albert Bressers uit Liempde een site waarop hij door hem gelopen en vastgelegde wandelingen vanaf 2½, 10 maar ook 15 tot plusminus 25 kilometer in de mooie omgeving van Liempde en meer heeft staan, maar ook zijn ‘bartjes recepten’. Verder kan iedereen tijdens de Boerenmert genieten van zijn dj-kunsten, leert hij voor bakker in het bakhuisje bij D’n LIempdsen Herd en is lid van de ‘watergeefploeg’.

LIEMPDE – Hoewel Albert Bressers zich al een aantal jaren niet meer op uur en tijd bij een baas hoeft te melden, is er tóch een volle week en verveelt hij zich geen seconde. Zeker vanaf het moment dat hij in 2013 ‘de tijd aan zijn eigen’ had, stortte Albert Bressers zich nog meer dan voorheen op de hobby’s die hij al had. Hij begon deze op grotere schaal te delen met iedereen en voegde er gewoon nog een aantal toe. Zo is hij momenteel doende om brood te leren bakken in het bakhuisje bij D’n Liempdsen Herd waar normaal gesproken elke 2e zondag van de maand een broodbakdag gehouden. Onder de vlag van Natuurwerkgroep Liempde is Albert onderdeel van de 5-koppige ‘watergeefploeg’. Zij zorgen voor alle bloembakken in het dorp. Ook heeft hij een moestuin waarbij anderen ook genieten van wat geteeld wordt en heeft hij een passie voor koken, wandelen en muziek. Zijn kookkunsten hebben overigens een leuke oorsprong. “Toen ik het huis uitging lustte ik buiten gele en rode soep (kippen- en tomaten red.) stamppot en aardappels met een gehaktbal eigenlijk niks. Mijn zus Hennie had hetzelfde. Vervolgens hebben we tien jaar lang maandelijks samen gekookt. Voorwaarde was dat er in ieder geval iets bij zat wat we beiden niet kenden. Zo heb ik leren koken en mijn smaak ontwikkeld’, vertelt hij lachend. Aan de recepten werd een eigen draai gegeven en ze bleven bewaard. Hij denkt met plezier terug aan de keukenmachine die hij in 1998 won met zijn recept dat tevens meegenomen werd in een magazine. In 2003 begon hij met wandelen. Op zijn gemak kuierde hij om te beginnen door de hele omgeving van het wonderschone Liempde. Op verzoek van Ad Schelle van het Wapen van Liempde zette hij ze uiteindelijk op schrift. “Van een aantal heeft hij flyers gemaakt die hij uitdeelde aan bezoekers van zijn zaak. Zo konden die de wandelingen ook maken”, weet Albert. Met Louis van de Wiel is hij overigens ook onderdeel van de wandelgroep van SPiLL. De heren zorgden samen voor vijf unieke wandelroutes die bij D’n Liempdsen Herd starten. Dan is er nog muziek. Zijn collectie vinyl is eindeloos groot en gevarieerd. Nadat hij op verzoek met neefje Maarten een keer draaide bij Ad, werd hij door de organisatie van de jaarlijkse Boerenmert benaderd. Albert: “ik draai er jaarlijks. Voorheen vooral volksmuziek, maar de laatste jaren is het van alle tijden met ook populaire nieuwe hits.” Hij constateert tevreden: “Ik verveel me echt niet.”

Meer berichten